• Justil
    #60
    "Jelenleg is vannak kezelések amelyek nagyon drágák, és a legtöbbünknek nem megfizethetőek. Az AIDS-re például vannak nagyon drága kezelések amelyekkel végigélheted az életedet. Néhány daganatos megbetegedésnél az interferonkezelés hatásos lehet. Még sincs közfelháborodás."

    arra gondolok, hogy a jelenlegi kezeléseknél szerintem vannak már sokkal hatékonyabbak, konkrétan szerintem a rák ma már gyógyítható, elég nagy sikerrel. csak ezt nem kötik az orrunkra. ugye, ha valami rákkutató valami durva eredményeket ér el, akkor nem véletlenül szokott eltussolódni az ügy. nyilván ma is vannak - drága - kezelések, amikkel növelhető az esély a gyógyulásra, de ha kiderülne, hogy valójában egész egyszerűen lehetne gyógyítani, hidd el, h közfelháborodás lenne (mármint ha nem adnák oda a népnek), na meg iszonyat durva túlnépesedés is. a rák jelenleg az egyike azon kevés dolgoknak, ami visszatart attól, hogy robbanásszerűen megnőjön a populáció (más kérdés, hogy így is közel robbanásszerű a dolog).

    "De mivel jobbak ezek?"

    azzal, hogy többé kevésbé tudom, hogy mi van benne. ha van is mellékhatása, az ismeretes (általában). amikor az orvos felír mindenféle szart, akkor azt sem tudom valójában mit veszek be, és ez nem jó. pl vajon mi van az influenzaoltásban, ugye, khm :)

    "Sok betegség elsősorban életmód szinten lenne megelőzhető. Fontos lenne időben orvoshoz fordulni"

    Egyetértek, de valami hasonlót írtam én is. Az életmódodtól függ ugyanis nem csak a fizikai de a szellemi kondíciód is. A kettő együttesen szükséges a megelőzéshez, vagy a hatékony gyógyuláshoz. Orvoshoz meg időben kell fordulni valóban, de nem minden szarral. Manapság az ember ha megvágja a kezét, vagy köhög kettőt egyből fut az orvoshoz. Ez nagyon nem okos dolog.


    Szóval ne érts félre, én nem vagyok abszolute orvos meg gyógyszer ellenes, én is járok orvoshoz, szedek gyógyszert is ha kell, de kellő óvatosság szerinten nem árt.