• philcsy
    #59
    "és az nem megoldás, hogy csillagászati áron kínálnának pl gyógyírt a rákra, hiszen előbb utóbb lenne, aki megfizetné, a többiekben pedig közfelháborodást keltene."
    Jelenleg is vannak kezelések amelyek nagyon drágák, és a legtöbbünknek nem megfizethetőek. Az AIDS-re például vannak nagyon drága kezelések amelyekkel végigélheted az életedet. Néhány daganatos megbetegedésnél az interferonkezelés hatásos lehet. Még sincs közfelháborodás.

    "rengeteg természetes alapú gyógyhatású készítményről ne is beszéljünk"
    Igaz rengeteg természetben található biológiailag aktív anyag van. De mivel jobbak ezek? Nincs különbség mesterségesen és természetesen előállított molekula között. Ugyanúgy lehetnek mellékhatásaik a természetesnek is. (A C-vitamin okozhat vesekövet akkor is ha természetes, ahogyan a sóska is.) A természetben a hatóanyag mellett más, nem kívánt anyagok is lehetnek. Gyógynövényekből kivont hatóanyagokkal képtelenség lenne tömegeket gyógyítani (itt vannak kivételek). Ettől függetlenül a természetben is kell keresni a hatóanyagokat, de eddig is ezt tették. A legtöbb mai gyógyszer hatóanyaga vagy a természetben megtalálható, vagy valamilyen természetben megtalálható anyag részlegesen módosított változata.

    "sok betegség inkább lelki/szellemi szinten lenne megelőzhető"
    Sok betegség elsősorban életmód szinten lenne megelőzhető. Fontos lenne időben orvoshoz fordulni. Persze nagyon fontos hogy az embernek legyen "hite" és ne adja föl, legyen élni akarása. Sokszor ha súlyos esetben az ember magába fordul, akkor halott! Ezek az emberek a legtöbbször keveset esznek, nem mozognak.