banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Nikosi
    Na egy kicsit a "smart match maker" újításról. Először is csak nekem furcsa és szar az egész vagy más is tapasztalta a romlást a nem "smart" mm-hez képest?

Alap ötlet az volt, hogy ugye ha egy jármű stock akkor N körig folyamatosan az alacsonyabb tier csatákba dobja. A táblázat szerint legalsóbba, majd ahogy fejlődik egyre inkább tolja majd a nagyobb tier-ű csatákba.

- Már ez az ötlet is egy nettó baromság. Attól, mert egy KV vagy egy PZ IV elit lett, még nem tud jobban érvényesülni T8-T9-T10 tankok ellen. Mert az, hogy egy tankkal mondjuk megsebezz valakit az 2 tényezőn múlik:

1. Találat elérése (+/-25%) a jó helyen. Azaz hiába célzol te a gyenge pontra, ha a random úgy dönt mellé megy. Ergo ez nem a játékostól függ, sokkal inkább a random faktortól. Na jó persze itt van némi emberi tényező, de azért feltételezhető, hogy az ember azért egy tank hasát be tudja célozni (tisztelet a kivételnek).

2. Átüt vagy nem. Ez abszolúte random függő, tehát egy elit jármű, ugyan úgy át tud ütni egy páncélt mint egy nem elit. Abszolúte nem függ a lejátszott csatáktól, sem az emberek tudásától. Teljesen a a random +/- 25%-onm múlik.

Na most attól mert én egy 600 csatás KV-ban vagy egy 100 csatásban ülök, abszolút nem befolyásol, hogy most én sikeresebb leszek egy t8, t-9, t-10-es tank ellen vagy sem.

Másrészt amit tapasztalok stock t-29-el az első 10 csatám az alábbiak voltak:
    - 3 csata top tier vagyok első 4-ben voltam tornasorban.
    - 5 csata Ellenfelek T-9, T-8 tankok (nem stock darabok E-75 128-asla IS-4 S70-el, stb...), én utolsó 5-6 között a tornasorba.
    - 2 csata Ellenfelek T-10-es tankok és attól lefelé én legalul utolsó 3 között a tornasorban, instank kill.

Igen lehet azt mondani, nekem nem a t-9, t-10-kel kell harcolnom, de nem tudom eldönteni ki fog rám támadni, ki lesz a domb mögött. Momentán egy nem stock T-7-es tank is esélytelen még sebezni is szinte (tudom HE) egy E-75 vagy egy is-4-et.

Ami zavar, hogy most az új mm szerint általában a fent leírt csata arányoknál is durvább csatakiosztásokat kapok. 5 csatából egyszer vagyok olyanban ahol hasonló tier-ű (max +1 tier-ű ellenfelek) ellenfelekkel szemben kell bizonyítani, 2-2 csatában pedig t-9 illetve t-10-esk az ellenfeleim és az ellenfélnél is max 1-2 azonos tier-ű ellenfél van.

Nem az a baj, hogy bedob t-9, t-10-es ellenfelek ellen, a baj az, hogy túl gyakran ha 5 csatából 1-2 lenne ilyen teljesen esélytelen bohóckodás elviselhető lenne (régi mm ilyen arányt produkált nekem), de így egyszerűen élvezhetetlen a játék, semmi értelme grindelni, fejleszteni, mert csak szívatás az egész.

Ráadásul ami a t-29-es stock első 10 csatámon látszik egy nagy hazugság volt az egész amit leírtak. Mert az nem egy nagy engedmény, hogy 20%-ban olyan csatába tette a stock tankot ahol kezdeni is lehetett valamit, ennél a régi mm is jobb volt.

Nem beszélve arról, hogy néha percekig vársz a csata kezdésére, ez se lenne baj, ha cserébe élvezhető csatákat lehetne nyomni. De azért álljak 3 percig sorba, hogy utána egy t-10-es tank egy vagy max 2 lövésből 1,5 perc alatt kiszedjen majd a végén kapja jó esetben 100-200XP-t + 500 kredit nettó profitot, vagy veszteséget. Ez enyhén szólva is a édes anyucikájukat...

Ezzel az új mm-el egyszerűen t-6, t-7, t-8 körül szinte játszhatatlanná vált a játék. Oké, hogy olyan T-10-es csaták vannak mintha klán csatában lenne az ember. De őszintén a t-10-es tankokat a klán csaták miatt tartja az ember, nem randomozni. Mert ott csak arty csemege, meg kredit mínusz gyártás megy, szinte nulla élvezeti faktorral.

Ráadásul az új csoda mm olyan érdekes csatákat tud ám csinálni, hogy egyik oldalon 6 top med másik oldalon 6 E-75 mondjuk egy artyval oldalaként. Vagy olyan, hogy egyik oldal 6 top td másik oldal 6 top med. Ezek aztán kiegyensúlyozott meccsek. Miért nem lehet egy ide egy oda pakolászni, van rá idő hiszen így is 3-5 perceket áll az ember miközben a lobbyban benn van 200-500 csatára váró jármű.

Arról a nem túl gyakori napi 1-2 csatáról ahol mondjuk 6-8 top arty van oldalanként már említést se tegyünk.

Ergo kedves balfék orosz fejlesztőink megint attak a szarnak egy akkora pofont, hogy most mindenhol csak szardarabokba botlik az ember. Ha a fejlesztések ennyit rontanak a játékon akkor talán még most kéne leállni a fejlesztéssel, mielőtt még ennél is szarabb lesz az egész.

UI.: Kérem vissza a régi jól működő mm-et, semmi intelligens faszsággal. Ez is olyan már mint az intelligens mosópor...