A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
davidbog #67844 A wotwiki szerint beforgatásra is van kompenzáció, annál egységesen 10°. Ha ez valóban így van (mostanában nem olvastam a wotwikit, de szerintem még mindig így van) akkor, abban az esetben, ha a harckocsit beforgatod valamelyik irányba 30°-al (a hossztengelyéhez képest), a homlokpáncélt/teknőt érő találatoknál a beforgatás csak 20°-nak felel meg. Ami mindössze 1,065-ös szorzótényező (1/cos20°), tehát 6,5%-al több a védelme mintha nem forgatnám be. Hát ez meg alig több a semminél.
Úgyhogy nem kell csodálkozni olyan eseteken, hogy "beforgattam a xy harckocsit 10-20°-al és mégis átlőtték". Eleve ha csak 10°-al forgatom be az olyan, mintha semmit nem csináltam, mert a 10°-os kompenzáció miatt 0°-nak számít. Olyan 45°-nál már jelentős ez a szorzótényező (1,22), csak ilyen esetben már a harckocsi oldalát fogják lőni.
Amúgy nálam a T32 homlokpáncélja 30°-ban (hossztengelyhez képest) beforgatva 8°-os AP kompenzációval és 10°-os oldalkompenzációval az effektív vastagság 194,5 mm. (Oldalkompenzáció nélkül 211 mm.) Hát nem valami fergeteges érték.