banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• bekescsaba
    MIlyen elv?

A ne nézzetek már hülyének, és pénzcsapnak elv.

Mi háborít fel?

Vegyük például az Erste Bankot. Azért ezt, mert most élő a példa.

20 éve vagyok ügyfelük. Felhívtak, hogy amiért ilyen régen használhatják a pénzemet, kedvező kamatra vehetek fel hitelt. Elmondták a feltételeket, valóban jobb kondició, mint azon mezei polgároknak adható, akik csak úgy beesetek az utcáról. Nem kértem.

Rendben, mondták, akkor engedjem meg, hogy a hitelkeretem havi x%-os kamatát 1,3 %-al csökkentség. Csak mert régi ügyfeleük vagyok. Rendben, megköszöntem. Ez ajándék volt.

A fenti kedvezmény lefordítva WG nyelvre:

Kiszámolnák, hogy ha 1,3 %-ot engednének a hitelkeretem kamatából, akkor buknának 5 év alatt mondjuk 50 000 Ft-ot. Ekkor felhívnának, és azt mondanák nekem, hogy mivel ilyen régi ügyfél vagyok, ezért, ha befizetek 49 000 Ft most, akkor 5 évig elengednének 1,3 %-ot a hitelkeretemből.

Ha szigorúan nézzük, mindkettő ajándék. Az egyiknél 1000 Ft-ot kapsz, a másiknál 50. 000-et. De maga a kedvezmény azonos.

Melyik után jobb a szájíz?