banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Maala
    Félreérted.

Nem azért nézik "hülyének" az összeesküvés "elméletek" hívőit, mert hívők, hanem azért, mert nem tudnak replayt felmutatni. Azaz nincs semmi, amivel valóban elméletet gyárthatnának, csak a megérzéseik. Enélkül pedig ez nem elmélet (tézis), hanem hipotézis. Egy feltevés, vagy állítás. Ami sokkal gyengébb lábakon áll, mint egy elmélet. És tegyük fel, hogy adott esetben két állítás van egymással szemben, pl. az enyém, és a tiéd. Nekem van replayem, amiben nem tudsz felmutatni olyan esetet, amiről beszélsz, neked pedig nincs. Akkor most kinek is kell hitelt adni, aki bármiféle bizonyíték nélkül hőbörög, vagy aki adott esetben tud lobogtatni ellenpéldát mutató replayeket?

Ez így működik a világban.

Persze az SG fórum az más, itt azokat hurrogják le, akiknek van a kezében replay. A legtöbbünk csak néha szól már bele, inkább csak csendben olvassa a hülyeségeket. :)

---

Megnéztem Voivoid IS-es replayét is.

1. lövés UFP célozva, elment picit oldalra, távolabbi szélét eltalálva, lepattan.
    2. lövésnél a tank nem látszódott, de előtte sem a torony oldalát célozta, hanem inkább UFP-t. Várni kellett volna, míg spotolódik, mert előtte nem volt jó szögben, a tornya meg már elkezdett fordulni.
    3. lövés, tank oldalát mutatja, tornyának is oldalára lát rá, mégsem oda lő (a kettő találkozásához), hanem az oldalát-alját (gondolom hátha kigyújtja).
    4. Lövés elhamarkodott, a torony oldalát kellett volna lőni, de megint UFP-re akart menni a lövés. Nálam amúgy a lövés pillanatában nem is a tankon volt a célkereszt közepe. Pedig a lövés csont oda ment, ahová céloztál.
    5. lövés még mindig UFP-t céloz. Könyörgöm, ne. 175 pennel szemből az alját tudod legnagyobb eséllyel átlőni.
    6. lövés szépen elécélozva, torony és test magasságában megengedett lövés. Talál, sebez.
    7. lövés, a lánc alját lövi, amikor nem is néz rá az ellen IS-e. Elkapkodott lövés. Értem én, hogy túl hátra álltál, és nem volt elég a gun elevation (amúgy kétlem), de a tank nem nézett feléd, nyugodtan várhattál volna 1-2 mpt, vagy célozhatsz még egy kicsit elé, hogy jobban átlásd, mi is fog jönni. Aztán bekapsz egy lövést a tornyodon, a löveg mellé. Célzás nélkül.Legyen.
    De hogy a kövekező, 8. lövést MIÉRT kellett megint a lánctalp aljába lőni, azt nem fogom megérteni. ha láncolni akarod, lődd az első, vagy hátsó görgőt, és sebzel is. +1 mp, de volt időd, neki meg nem volt már javítója, mert akkor feltette volna az előző 2 alkalomnál.
    Ugyanúgy kellett volna, ahogy az utolsó, 9. lövésnél, és akkor megvan.

A 9 lövésből az 1., a 3., és az 5. lövésre lehet azt mondani, hogy nagyon elszállt célkereszt közepétől, a többi vagy sebzett, vagy egyszerűen elkapkodott volt maga a célzás, és a célkereszt közepe nem megfelelő részre mutatott.

A fenti KV-85 elég rossz szögből látta, mielőtt rád ment az ellen IS-e, nem csoda, hogy nem tudta sebezve lőni.
    ---

Gyanítom, pont az ilyen "elemzések" miatt nem merik felrakni a kérdéses replayeket a konteósok, és inkább mondják azt, hogy "nincs". Mert a végén kiderülne, hogy egyszerűen elkapkodják/izgulják a dolgot, és azért megy mellé a 9 lövésből 2-3 is. Ami már bőven elég egy 1v1-nál, hogy kikapj.

---

Félreértés ne essék, nekem is 160/100 a vérnyomásom, és 100as a pulzusom az ilyen szitukban. Még elsőre visszanézve is az volt ennél is.

De meg kell tanulni azt is, hogy ugyanúgy gyenge pontra kell célozni ilyenkor is. Fejből tudni kell az ellen töltési idejét a miénkhez képest viszonyítva, és kihasználni hátralévő időt a biztos sebzés érdekében, mielőtt visszabújsz a fedezékedbe.