banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• davidbog
    Már volt róla szó, le is mentettem és emlékszem is az 1500 yardos adatokra. Félelmetesek. :D
    Csak a kolléga amatőr módon megpróbált beetetni egy adattal.

A lőszereik elég jók voltak a németeknek az angol normához képest is csak 5%-kkal voltak gyengébb minőségűek a háború végi lőszereik. Szerintem ez kiváló a helyzetüket figyelembe véve.
    A lőszereik "füst nélküli" tulajdonságát is ismerem. Az ágyúkban és a ballisztikában nagyon jók voltak a németek. Csak a csatahajóik ágyúi voltak hátrányban, de csak az USA-hoz képest. De az is az eltérő doktrínák miatt, biztos abban is tudtak volna jobbat alkotni.

Én úgy tudtam, hogy a nagy kaliberű fegyverekhez nem tudni pontosan mennyi APCR lőszer készült. Valamennyi biztosan, de nem lehetett sok. Szerintem járművenként 1-2 darab jutott belőlük. Elenyésző mennyiség. Mondjuk a 8,8 cm L/71-nek nem feltétlenül volt rá szüksége.
    Fórumon olvastam, hogy parancs szerint IS-2-sek ellen használhatták az APCR lőszereket és 1000 méter felett. Nem tudom mennyi igaz ebből.

Aha az ellendugattyús motorok. Nagy kedvenceim. :) Először egy fórumon hallottam róla a T-64 kapcsán és elképzelni se tudtam, hogy mi a fene lehet. (Valahogy kimaradt az ország állítólagos legjobb műszaki egyetemén a motor típusok felsorolásából. De most rákérdeztem haveromnál, azért nem hagyják ki. Majd lesz kalorikus gépek nevű tantárgyból, kb 10 mondat erejéig. :( ) Aztán nagy nehezen magyarul is találtam róla minimális információt és a reakcióm az volt: ez igen, ez durva dolog. Érdekes gépezet, sajnos van egy-két komoly hátránya.
    Tudomásom szerint hívják Junkers-motornak is.