A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
davidbog #28039 OFF
Valószínűleg ez lesz az. Ez a Face Hardened a felületkezelt acél lesz.
Az lemez egyik oldalát velamilyen eljárással keményítik. Csak kis vastagságú lemezeknél alkalmazták, kb 50 mm-ig. Gondolom mert valamilyen hőkezelés volt és nehéz volt vastagabb anyagnál egyenletesen hűteni. A németek a háború végére megoldották ezt a problémát indukciós edzéssel. Nem hiszem, hogy gyakori lehetett. A németek az indukciós edzés bevezetése után talán gyakrabban alkalmazhatták, evvel némileg ellensúlyozhatták az ötvöző hiányos acéljaikat.
Az orosz ágyúk gyengébbek FH acél ellen, mint a normál RHA ellen. A nyugati ágyúk APCBC lőszerei ellen már kevésbé ér többet az FH, sőt némelyiknél már egyenesen hátrány.
Találtam egy olyan oldalt, ahol időintervallumra lebontva táblázatosan ábrázolják a páncélok keménységét. RHA, FH és öntvények is szerepelnek a táblázatban. Úgy néz ki rosszul tudtam és alul értékeltem a keménység szerepét. Elég jelentős.
Ezek szerint akkor valakit félreinformáltam, elnézést.
Illetve a páncélvastagság/lövedékátmérő viszonyához képest milyen szorzót kell alkalmazni a páncélzatra.
Az oldal: Guns vs Armour