banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Maala
    Pont ez a baj az egész goldmizériával. Egy kompetitív MMO-ban megbundázza a statokat, amik alapján össze lehet mérni a tudásodat más emberekkel. Már ha egyetlen találatod is sebez golddal, amíg más lepattan ugyanonnan sima AP-val, fals adatot kapsz. (És akkor a randomról még nem is esett szó!) Ez is a statpaddelés egyik formája, és mivel a bébifókavadászatot kiküszöbölték a tier capeléssel a WN7 rendszerben, csak nagy tierben tudsz statpaddelni.

Persze, használjak én is goldot. Szerintem meg használj te sima AP-t. Mind a kettőre ott van a lehetőség, nekem az egyiken, neked a másikon derogál elgondolkodni. Én tartom magam olyan jónak, hogy nincs szükségem goldra egy jó stathoz. Te nem tartod magad olyan jónak, hogy ne legyen goldra szükséged a jó stathoz. Akkor ki is jár jobban?

És ha erre rájössz, akkor beláthatod, hogy mi is az értelme a gold noobozásnak. Kizökkenteni az ellent. Mert magában mindenki tudja, hogy azért használ-e goldot, mert épp le akarja hozni a meccset, vagy azért, mert egy balfasz, és anélkül ótvar fos statja lenne, amivel nem tudna menőzni a haveroknak.

És miután legoldnoobozod, az esetek 90%-ában mégis visszaír. "Deal with it, fuck you", van, aki letagadja stbstb. Ahelyett, hogy a játékra koncentrálna. Mivel az esetek 90%-ban ez egy nagy wn7 értékű (mármint golddal, anélkül? Ki tudja) játékos, ezért kiesik az ellentől egy jó játékos. Növekednek az esélyeid nyerni. Részemről ennyi áll a folyamatos goldnoobozás hátterében.

Persze ehhez jó gyorsan kell tudni gépelni. :)

Az pedig, hogy ego hype lenne, hogy "én nem használok goldot, amíg te igen, és ezért egy balfasz vagy!" Ahogy nekem el kell fogadnom a szánalmas goldspamedet, neked is el kell fogadnod, hogy lenoobozlak miatta. Deal with it.

---

Más MMO-kban azért jól meg van csinálva, hogy a grindet, és a PVP-t kettéveszik, itt nincs. Normál ember akkor megy PVP-zni, ha "befejezte a grindet", és ott tényleg mindent bevet, hisz ha mindenki bevet mindent, akkor szólhat csak valóban a játéktudásról egy adott meccs.

Mivel itt nincs ez megoldva, így nyilván, aki grindelne, és találkozik egy ilyen PVP-huszárral, az ki lesz akadva. Ez simán ugyanaz a kategória, amikor egy 1. szintű kis noobhoz odamegy egy fullos kari, és elkezdi ölni a mobokat, hogy ne tudjon fejlődni. Csak nem ekkora a szakadék a két player közt. (És a játék előnyére válik, hogy vissza is vághatsz)

Mérhetetlenül ostoba érv az, hogy "mert +dmg-et tolsz ki a goldammóval, ezért kapsz +500 xp-t, és gyorsabb a grind". Ez eddig igaz, csak cserébe lesz folyamatosan -20k-s számlád a +30k-s helyett, vagyis hiába fejleszted ki gyorsabban a tankot, utána kreditet kell farmolnod, xp helyett. Ugyanott vagy, ahol a part szakad.