A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
davidbog #265853 Ez a játék átütésszámításában egy érték. Arra van, hogy mekkönnyítse az átütést a valósághoz képest. Alapvetően két kölönböző kompenzáció van: lövedék és beforgatás.
A lövedékekre vonatkozó a célpont páncélzatának a döntöttségén változtat. Csökkenti a döntöttséget. Én úgy tudom, hogy most ezek a kompenzációs értékek a következőek:
AP - 5°
APCR/APDS = 2°
HEAT, HE, HESH =0°
Ez azt jelenti, hogy ha van egy a vízszinteshez képest 30°-ban döntött páncél (pl E-100 homlokpáncélja) akkor az a páncélátütésnél csak 35°-nak lesz számolva ha AP-vel, 32°-nak ha APCR-el és 30°-nak ha HEAT-al lőnek rá. Tehát ez a kompenzáció megkönnyíti az átütést.
A beforgatás pedig a harckocsi helyzetét módosítja. Ez tudomásom szerint 5°. Tehát ha egy harckocsit a hossztengelyéhez képest beforgatsz mondjuk 10°-al jobbra akkor az az oldalpáncél 10°-ban áll. Erre jön rá a kompenzáció ami szerintem 5 fok és így 15° lesz. Tehét kicsit jobban kifordítja az oldalát mintha jobban rálátna.
Viszont a homlokpáncél a hossztengelyhez képest 80°-ban áll, de a homlokpáncélnál nem 75° lesz mint ahogy gondolná az ember hanem 85°. Ennél pedig a kompenzáció úgy módosítja a poziciót mintha kevésbé lenne beforgatva. Mert ez a kompenzáció mindig úgy adódik hozzá az aktuális szögekhez, hogy csökkentse a védelmet. Felülről nézve a harckocsi téglalap testét "paralelogrammasítja".
Az az igazán szép amikor a beforgatott döntött homlokpáncélra lősz és mind a kéét kompenzáció érvénybe lép.