A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Gunslinger #23254 Sziasztok!
3 napja kezdtem el játszani ezzel a játékkal, nagyon bejön, csak ne lenne ennyire arcade meg random. Sajnos még nagyon az elején tartok, Panzer III-as a legjobb masinám, az utóbbi időben nagyon nehezen ment az XP és pénz szerzés. Ehhez kapcsolódna néhány kérdésem.
A sztori röviden: A németekkel kezdtem három napja, nagyon jól ment a játék a Leichttraktor-al, gyakorlatilag már a második csatámban három tankot is kilőttem és akkor még nem igazán olvastam utána a játéknak, azóta elolvastam az itteni FAQ-ot, angol nyelvű segédletet és Cifu írásait is. Szal a lényeg, hogy pár óra alatt elértem a fejlesztésekben és pénzben, hogy meg tudjam venni a PzKpfw 35(t) harckocsit, ezzel is baromi jól ment a játék és már sikerült kiismernem a pályákat is, gyakorlatilag egész nap három különböző pálya között variálgatott, de igen ám, észrevettem, hogy a Tech Tree-ben ezzel a harckocsival nemigazán arrafelé tudok haladni, amerre szeretnék, ahhoz PzKpfw II-es kéne, vagyis azzal kéne a Research-hez pontokat szerezni, mert elég drága, az arannyal free XP váltás.
De itt kezdődtek a problémák, a PzKpfw II-es annyira nem feküdt a 20mm-es játékköpködőjével, hogy alig lőttem ki valakit, gyakorlatilag 3-4 meccsenként jó ha egyet, eszméletlenül nem feküdt nekem az a harckocsi és a játék mégis rákényszerít, hogy használjam egy darabig.
Szerencsére többnyire nyertes csapatba kerültem, így röpke 10 meccs után tovább léphettem a PzKpfw III Ausf.A harckocsira, aminek volt már normális fegyvere, gyors is volt, bár a páncélja papírvékony, de gondoltam majd kompenzálom a sebességgel. Nah itt jött a hidegzuhany. Korábban, mikor még csak a PzKpfw 35(t) harckocsit vezettem elég gyakran kerültem bele olyan csatába, hogy a top harckocsikat a PzKpfw III Ausf.A és a PzKpfw II Luchs jelentették. A korábban említett harckocsimmal remekül fel tudtam velük venni a harcot, gyakran lenyomtam őket, de amikor megvettem a PzKpfw III Ausf.A-t, akkor gyakorlatilag 22 csatából összesen egyszer(!!!) rakott be ilyen csatába a gép, a többi kivétel nélkül olyan volt, hogy T-34-ek, KV-k, T1 Heavy-k, M4 Shermanok, PzKpfw IV és azonos Tierbe tartozó páncélvadászok, SPG-k ellen kellett mennem, a lista legutolsó 2-3 hely valamelyike jutott nekem rendszerint. Egyszer még egy Leichttraktor-t is láttam, hogy beraktak egy ilyen csatába, hát nem élt sokat szegényke, az még lassú is, egy nehéz harckocsi gyorsabb nála, totál nem értem ezt az egészet.
A PzKpfw III Ausf.A ugyan gyors, de nagyon rossz a forduló képessége így igazán light tankként sem tudtam segíteni a csapatomat, mert hiába mentem előre felderítőset játszani és bújtam el, az orosz light tankok ha felderítettek, akkor többnyire lenyomtak, egyéb nehéz masinákról nem is szólva. Volt olyan kör, hogy egy Panzer IV-es, egy lövéssel legalább 500 méterről kiszedett pedig nem is láthatott volna és esélyem sincs ilyenkor visszalőni. Szal gyakorlatilag light tankként bujkáltam együtt a TD-kel a bokrokban, tiszta szánalmas, egyszerűen nem tudtam beleszólni sehogy a harcok menetébe, csak azért voltam ott, hogy meglegyen a létszám, meg néha volt velem hasonló PzKpfw III Ausf.A is, hasonló sikert könyveltünk el. Az még rátett egy lapáttal, hogy valamiért a játék a korábban általam ismert pályák közül gyakorlatilag alig rakott be, az esetek legalább 80%-ban totál ismeretlen terepen kellett (volna) harcolnom.
Szóval elnézést a hosszú írásért, az lenne a kérdésem, hogy ez mi a búbánatért van, hogy egy ilyen gyenge hk-val (ami mellesleg nem volt egyből fullra fejlesztve, csak később tudtam fejleszteni hozzá 50mm-es ágyút, stb.) ilyen csapatba pakol, holott mikor egy Tierrel korábban voltam rengetegszer láttam ilyen hk-kat harcolni velem, engem meg most nem igazán rakott be olyan csatába, pedig úgy lenne fair, hogy egy ilyen, egy olyan, hogy azért szokjam a törődést, de sikerélmény is érjen, hogy egy drágáért megvett vassal néha a jobbak közt szerepeljek, de ezt a hk-t gyakorlatilag a tech tree miatt kellett erőltetnem és csak szívatásban volt részem. Roppant bosszantó volt, majdnem feladtam a játékot, de aztán éjjel 2-kor meglett az XP és némi aranyváltás után kifejleszthettem és megvettem egyből a PzKpfw III-at, ami a németek legkisebb közepes hk-ja, aztán elhúztam aludni, még egy métert sem próbáltam ki, az majd ma sorra kerül. De ha ezzel is így járok, hogy most már Tigrisekkel meg 100mm-es ágyús szörnyekkel rak szembe, akkor tuti megy az uninstall.
Másik kérdésem, hogy meddig tart a béta időszak Európa ezen felén, amíg van ingyen aranyeső?