banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• davidbog
    OFF

Zoltang: A 12,8 cm KwK44 L/55 átütési adatait ismertem. Kicsit sokallom az értékeket, 20-25 mm-el jobb mint a szovjet 130 mm S-70-es ágyúé. Ez akkor lehetséges ha Sebastian Nast olyab 1000 m/sec kezdősebességű lövedékekkel kalkulált. Akkor reális, csak nem igazán lehet tudni mennyi is volt. Az egyik könyvedben szereplő táblázatban jó 25-30 mm-el kisebb értékek vannak, annál 845 m/sec a kezdősebessége a lövedéknek.

Oddball29: Nem csodálkozok, hogy a Cometeket, Shermaneket kifütyülták, kinevették, nem valami combos gépek. Az IS-3 a vezérkarra is nagy hatással volt a szeptember 7-ei dísszemlén.

Wlanseraf: Az említett könyv nekem is megvan. :) Nem szakkönyvek, nagyon rövidek és többnyire egy-egy példát ragad ki az író, amik nem voltak általánosak. Érdeklődés felkeltésre jók azok a könyvek, másra nem nagyon. Kevés olyan magyar nyelvű könyv ami a páncélosok műszaki dolgaival foglalkozik. Azt hogy mit érdemes olvasni inkább idézem egy olyan írónkat aki otthon van a 2. vh dolgaiban nagyon ért a témához:
    "Sajnos nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak az angol nyelvű, de német tárgyú könyvekkel kapcsolatban. Van néhány valóban hiteles és korszerű szerző (pl. Glantz, Jentz, Nipe stb.), akik németül is tudnak, s így használhatnak német levéltári forrásokat is. Őket érdemes olvasni. Viszont a német csapatok szervezeti, fegyverzeti vagy harcászati jellemzőiről már ők is sokszor tompított, kissé eltorzult képet festenek. Ennek valószínűleg az angolszász és a német hadügy eltérő fejlődése lehet az oka. Egyszóval angol nyelvű, de jól használható (megbízható) könyvet nem tudok a német szárazföldi csapatokról, csak olyat, amit német szerzőtől angolra fordítottak. Ilyeneket internetes könyváruházon keresztül tucatszám lehet rendelni. Sajnos nagyon nem olcsó mulatság..."
    Sajnos valóban drága könyvek.