banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• zoltang
    Igen az APCBC-nél szerintem is nagyon csökken. Azért 15 kg lövedék ennyire vesztené az "erejét"? Az űrméret alattiak ezért vesztik jobban nagy távolságon, mert kicsi a tömegük.

Sebastian Nast -nak is van, gondolom ilyen kalkulált értéke a 12,8 cm-re. Én semmi általa említett könyvben sem találtam róla infót sajnos.

Drchschlagsleistungen der 128mm Pak/KwK 44,
    Mit panzerbrechendem Vollgeschoss (AP)
    auf 1000m bei 90° = 265mm
    auf 2000m bei 90° = 230mm
    auf 3000m bei 90° = 199mm
    Mit panzerbrechendem Hartkern-Geschoss (APCR)
    auf 1000m bei 90° = 357mm
    auf 2000m bei 90° = 310mm
    auf 3000m bei 90° = 268mm
    Mit panzerbrechendem Hartkern-Geschoß mit abwerfbarem Treibspiegel (APDS)
    auf 1000m bei 90° = 411mm
    auf 2000m bei 90° = 359mm
    auf 3000m bei 90° = 308mm

A németek már a háborúban is alkalmaztak rétegelt páncélt (ha jól emlékszem PzKpfw III torony eleje), de ezt nem fejlesztették tovább, vagy csak én nem tudok róla.
    Az angol APDS amúgy a sivatagban zsákmányolt német Panzerbüchse alapján született. Ekkor eszméltek rá erre a módszerre és fejlesztették rohamosan...
    Az orosz infra meg ki tudja mikor készült volna el. A háború után még a németek dízelmotorját (Junkers Jumo 205) is jobbnak találták a sajátjukénál (az angolok is lemásolták).
    A szovjet JS "problémára" a németeknek esetleg volt egy X-7 'Rotkäppchen' nevű levegő föld rakéta is (drótvezérlés). 2,5kg üreges töltet, 300 db. legyártott mennyiség.
    Vagy városi, közelharcban Panzerfaust 150:
    280–320 mm átütés, hatótáv 150m.
    http://de.wikipedia.org/wiki/Panzerfaust
    Kezdő lökés az orosz RPG-nek... :)