A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
SanDok #191568 Mit is mondanak a * saját nyelvváltozatukról? Többük szerint a „B”szleng elcsúnyítja az embert, primitívvé teszi, illetve azt a benyomást kelti a normális emberben. Éppen ezért egyesek úgy nyilatkoztak, hogy Én személy szerint nem használom, de mások igen. Nem szólok rájuk, mindenki azt csinál, amit akar. Volt, aki úgy vélekedett, hogy A zsiványok (bűnözők) körében hasznos, a civilek nem tudják értékelni, mert nem értik, vagy, hogy A fiatalok nagy része nyomja (beszéli), mert szeretne nagynak látszani. Nem érnek el vele semmit. Én nem használom
A fogvatartottak szavai arra engednek következtetni, hogy a legtöbb esetben a szlenghasználat automatikussá válik a (B) kinti világban nagyfokú önfegyelemre van szükség (de a szándék a legtöbbekben megvan rá), hogy a szlenghasználatot koordinálni tudják: Az emberhez hozzánő, el se tudja kerülni. A telefonban is így beszélek már. Bár tudom, minősíti az embert, rossz értelemben. — Ragadós, beépül a mindennapi szóhasználatomba. — **
Van, aki teljesen felveszi, van, aki küzd ellene. A szleng használata egyenes arányban van az intelligenciával. Aki hülye, nem is tudja, hogy szlenget használ, mert a rendes magyar nyelvet sem ismeri. Ez a rendes közege, azt se tudja, mi az a szleng. Sokan itt nőttek fel, vagy az egész család ebbe nőtt bele.
B=börtön
*fogvatartottak
**Mikor először szabadultam, még a fiatalkorúak börtönéből, bent annyira rászoktam arra, hogy ezt mondjam: hidd el, nem hazudok, anyám basszam meg! Mikor kiszabadultam, apámnak is így bizonygattam az igazamat. Akkora pofont levágott (adott), hogy még most is érzem.