A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
lammaer #16277 IC, Látom még mindig nem értetted meg hogy az a komment nem neked szólt :D
Szabi: Fő lőszerként semmiképpen, csak tartalékba, ha olyan ellenféllel futsz össze, akit APval képtelenség átütnöd. Én minden ágyúhoz szoktam berakni 70% AP - 30% HE lőszert. Alapesteben viszont az 50-esbe AP való, csak végszükség esetén a HE.
A 7.5-esbe viszont csak és kizárólag HE-t érdemes használni, az gyakorlatilag csak arra való (nem is tudom lehet e bele APt, de ha lehet is, semmi értelme, olyan kicsi a páncélátütő képessége (penetration) hogy semmit nem ér).
Hogy képben legyél: az AP csak akkor sebez, ha a penetration értéke elegendő az ellenfél páncélzatának átütéséhez, egyébként lepattan és semmit sem sebez (we dinged them), ráadásul a páncéláttő képesség a távolság növekedésével elvben csökken (mondjuk nem nagyon jelentősen szerintem).
Viszont ha átmegy, teljes sebzést okoz.
A HE az szinte mindig sebez, nem kell átütnie a páncélt, ezért nem gond hogy a HE lőszerek penetrationja kicsi, lepattanni is ritkán szokott. Az viszont eléggé véletlenszerű hogy mennyit sebez (gyanítom hogy a penetration érték itt szól közbe, és megnézi hogy a célpont páncélzata és a HE lőszer penje mennyi és annak arányában osztja le a sebzést).
Tehát emiatt a HE akkor hatásos, ha jó nagy a sebzése - mint például a PZIII 75-ös vagy a Stug/Hetzer 105-ös ágyújánál. Ezek szinte csak HEre vannak kitalálva.
Az 50-esbe a HE az tipikusan a két ló közé esés esete: nem óriási sebzés, ergó nem igazán hatásos, a penje meg szar :)
Szóval: vagy az AP Pen legyen magas, vagy a HE sebzés, de ha egyik se az nem jó :)