A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Adjunktus #13606 Miért nem lehet meglátni akkor sem ha lő!
Egyálltalán nem törvényszerű,hogy meglátod az ellenséget,ha rejtett hejről lő!
Igazából a gránátok nem nagyon húznak csíkokat!Mindamellett,ha 100-500 méterről rálő valaki a tankra,akkor max a becsapódás irányából tudsz következtetni hozzávetőlegesen a helyzetére.
Az sem törvényszerű.hogy ott majd porfelverődés lesz.Írtam már,hogy erre odafigyeltek.Ha volt idő az álcázásra,akkor ilyen nem fordult elő.Porfelverődés csak helyváltoztatás után folyamatos mozgó harcoknál lehetett.Ugyan ez vonatkozik a levélfelhőre is.Akinek volt esze,az nem egy 8 köbméteres monstre pitypangal álcázta magát,hogy az első lövés után még a meteorológiai állomások is jelezzék a felhőt,rajtuk meg ne maradjon semmi!
Aki ült már harcjárműben az tudja,hogy nem egy panorámás túrista busz.Kilátni belőle az alap kémlelőnyílásokon eléggé korlátozott és körülményes.Nem véletlen,hogy a gyalogsági kiképzés,harckocsik ellen,szigorú megközelítési irányokat tartalmaz!
A figyelő műszerek sem feltétlenül fognak nekünk mindent megmutatni.Korlátozott periférikus látószögük van.Ha pont akkor,pont abba az irányba nézel,amikor az ellenség mozog,vagy lő,akkor van esélyed kiszúrni.Egyébként nem sok.Az én parancsnoki figyelő optikám pl egész korrekt volt,de még így is sokszor rá kellet pontosítani az irányokra,hogy észrevegyem a célt.A célzó optikák,pedig speciálisan,csak egy nagyon pici látószöget mutatnak.Azzal célt keresni majdnem lehetetlen!Mindezt mozgás közben meg pláne!
Tehát összeségében még könnyítve is van a játékban a láthatósági rendszer.Persze nem azt mondom,hogy legyen teljesen reális és életszerű,mert az a játék szempontjából érdekes következményekkel járna.
Azt is tudom,hogy jelen állapotában el van baszva.Nem is azt mondom,hogy így jól van,csak azt,hogy igazából kb mi volt a helyzet.