• kvp
    #16
    Ma mar egy gpu-ban sincs celhardver, mind kivetel nelkul altalanos cpu, csak cisc helyett risc-es utasitaskeszlettel, vektormuveletekkel es memoriavedelem es virtualis memoriakezeles nelkul. Az intel 48 magos chipje 48 darab pentium 1 mmx-es felig skalar cisc processzor magot tartalmaz, csak felbovitettek 64 bites vektoros utasitasokkal. Viszont megmaradt a lapkezles alapu memoriavedelem es a virtualis memoria lehetosege is.

    "Ha ez tényleg versenybeszállhatott volna a grafikus processzorokkal akkor féléve nem fújják le a Larabee-projectet."

    Nem fujtak le, csak elhalasztottak, mert nem erdekuk versenyezni. Ha az lesz, akkor a tobbi cegnek annyi.

    "nem kell majd 3d gyorsítás, dsp, meg egyéb célhardver. a monitorok usb-sek lesznek, azt jóvan. bár a drágajó májkroszoftnak lesz ehhez az extra védett módhoz egykét szava."

    3D gyorsitas kelleni fog, dedikalt shader szoftverrel, csak altalanos cpu magon futtatva. (az intel integralt ramdac chipeknel most is ez tortenik) Az ibm anno csinalt mar intel cpu-s 3d gyorsitos videokartyat, meg az xt-k idejeben. (egy kisebb csaladi haz araba kerult es par Mhz-es, 1 magos 8086-os volt, 640x480x8bbp-s felbontassal) Az usb pont nem jo a monitorokhoz, ennel sokkal hasznosabb es olcsobb lenne rezes 10G-s ethernetet hasznalni. Letezik, es kis tavolsagokra (2.5 meter) pont jo. De mar terjed az olcso optika is.

    A microsoftnak egyebkent ez az egysegesitett architektura lenne a legjobb, mert mindent ok fejleszthetnenek, belertve a 3d-s driver-eket, ami egyszerubbe tenne az eletuket. (kevesebb fele hardver tamogatasa = stabilabb windows)