• narumon
    "Ez rád is igaz. Vakon véded mert neked az felel meg."

Így van, de mentségemre legyen mondva, oda is írom mindig, hogy szerintem. Én egy dolgot utálok ha valaki meg akarja mondani, hogy nekem mi a jó, és melyik funkciók hiányoznak még akkor is ha nálam az egyáltalán nem szempont.

"Képzeld én még soha nem használtam ezt a funkcióját egyik telefonomnak sem, a mai világban meg már főleg nem. Az egyetlen dolog amire használom az iphone bluetoothját az az, hogy az otthoni erősítővel kommunikáljon. (ha hirtelen meg akarok hallgatni egy számot ami a telón van a hangfalon akkor btvel kapcsolódok az erősítömre)"

"Miután te nem használod ezért nem azt jelenti, hogy felesleges is,"

Én csak annyit mondtam, hogy számomra felesleges.
    Amiket te írsz az alapján neked kell ez nem is kétséges, de hát senki nem kényszerített hogy iphonet vegyél ezért vettél mást gondolom.

"azt is ki lehet venni, hogy ez egy új dolog, és más telefon nem is tud ilyet. Mondhatni olyan szinten kezelték a reklámban mint annakidején a színes kijelző, vagy a kamera megjelenését."

Én azt nem értem, hogy mindenki jön ezzel hogy az apple agyon van reklámozva. Én még egyetlen Apple reklámot sem láttam a tévében viszont ötpercenként van Sony reklám, meg Samsung reklám...

"Ha meg nem tudod, hogy mire jó a multitask, akkor neked igényed sincs rá, "

Ne hasonlítsuk a számítógépet egy telefonhoz. Természetes hogy a gépemre kell multitask hiszen sokszor kell, hogy háttérben számoljon pl amig mást csinálok, de telefonon egyszerre csak egyfélét tudok csinálni. A népszerű; nem tudok zenét hallgatni háttérben meg MSNezni meg mittoménmi, ezek viszont iphoneon is mennek.

"Képzeld pontosan így van, csak annyi különbséggel, hogy a fiókból veszem ki az ebayről (kb 2-3ezerért)vásárolt utángyártott névlegesen ugyanaz valójában kisebb teljesítményű akkut, ami az asztali akkutöltő mellet foglal helyet amit hasonló árért vettem mint az akkut a telefon vásárlásával egy napon."

Hát én ebayről nem tudok ilyeneket venni mert minden céges néven van céges számlával.

"Analfabétázhatod őket, akkor is ők vannak többségben, nekik még mindig az e betű az internet, és odáig nem jutnak el, hogy kedvencnek berakjanak egy oldalt, hacsak nincs hozzá link az adott oldalon, de teljesen mindegy,hogy sikerült-e, mert nem biztos, hogy megtalálják a kedvenceket utána. Itt angliában nagyobb arányban fordulnak elő mint otthon, de pénzük van iphone-ra, és meg is veszik, mert az milyen jó telefon, és attól érzik magukat okosnak hogy tudják kezelni az "okostelefonjukat". Mindenesetre egy pont az Iphone-nak, könnyen kezelhető, mert nekik is megfelel. de az itunes még attól nekik magas maradt. Ott kezdődik a probléma, hogy telepíteni kell, és cd-t sem adtak."

MHm értem tehát az itunest nem tudják kezelni de egy másik telefon másik szoftverét meg igen? Apám ott halt volna ki amikor egy winmobilos telefonhoz neki kell szoftvert vadászni meg beállítani. Tehát ami egy geeknek előny (lehet mindenfélét felrakni meg neten buherálni, az egy átlagusernek tök nagy hátrány)

"Ez otthon lehet, hogy így megy, de szerintem nem tünt fel a hsz-emben én angliáról beszélek."

Angliában is igy van legalábbis az O2-nél biztosan.

"De az iphone debütálásakor szinte az egyetlen lehetőség volt pl képküldésre,"

Az iphonet kezdetektől net kapcsolattal árulták, arra van kitalálva anélkül semmi értelme.

"De még hogy legyen mibe belekötnöd: Memkártya hely, 3,5mm-es jag aljzat, hogy ne kelljen mindenáron ájfón csatlakozós fülhallgatót vennem, pláne hogy van egy sokkal jobbam eredetileg?"

Ez is mindig előjön ilyen beszélgetésekben kiváncsi lennék ki találta ki, merthogy ugye szabvány 3.5 jack van az iphoneokon. (lehet hogy a 2G-n még nem az volt olyat én soha nem láttam közelről)

"Nem kell azért vakon védeni. Én sem utálom, csak az árához meg a közkedveltségéhez képest nem ezt várnám tőle... "

Nem vakon védem, csak az én megfogalmazásomban, amit most tudok venni telefont aközül ez a legjobb vétel (számomra megintcsak, illetve nekem a közvetlen környezetmben egyre több van). Ráadásul a tmobilnál tényleg kvázi olcsón adják úgyhogy még a sokszázezer forintos ára sem áll meg.