Trófeák kezelése a-z(s) ig
-
Mariskaaa #13 Köszönöm a válaszodat...
mínusz, erősen mínusz celsiuson ha jól tudom a kórokozó mikro-makrotestek is konzerválódnak de +36° az ami a legkedvezőbb tenyész-hőmérséklet(az emberi test ezért szokott lázzal reagálni betegség esetén)
1.-4. egy koponyánál függően hogy lecsupaszított csont vagy még hústest
(tekintve hogy van egy jelen pillanatban bizonytalan eredetű koponya a birtokomban) azt ha 1 napig (szabad levegőn) 100 fokon úgymond forralom az 100% biztonsággal elpusztítja e a csont által feltételezhetően jelen lévő (vagy nem) mikrobiológia kártevőket?( a Lentebb említettek)
tekintve hogy a csont puhul , ennek a puhulásnak csökkentésére milyen esetleges szerek/eszközök lehetnek potenciálisan alkalmasak.?
a Zsírtalanítási folyamatnál milyen időintervallum az optimális valamint forró víz kb milyen hőmérsékletet jelenthet?
a H2O2-s kezelésnél a 2 százaléksűrűségű oldat gondolom azért fontos különbség mert az áztatásnál a nagy sűrűség rombolhatja a a csontot.
egy H2O2-s kezelés után mondjuk áztatás, gondolom vízzel le kell mosni utána esetleg lakkozni... Egy lakkozási folyamat a fehérséget vajon milyen mértékben torzíthatja gondolom függ a lakktól és gyanúm szerint lezárja a csontestet. tehát a mikrobiológiai testek is elzáródnak(megkövülnek)úgymond.. ha egyáltalán vannak még bár remélem kizárt hogy igen .