• Macc
    #461
    "A drága szerszámok valahol jogosan a probléma forrása, de nem feltétlenül. Ha hosszabb távon gondolkodik az ember, ahogy én tettem pl anno, inkább megvettem pár dolgot, mert tudtam, hogy még jópárszor fogom használni, sokszor kellhet és nem megy tönkre pár alkalom után. Meg azért nem egyszerre veszi meg az ember a teljes szerszámos készletet hanem szépen aprán, évek alatt összegyűlik :) "

    - Igen ezzel en is igy vagyok mindig szoktam szerszamokat venni, mert szeretek sokmindent magam megcsinalni:D Egy kisebb fahaz epitesehez, lakasfelujitashoz, valamint elektronikai berendezesek szerelesehez, 1:10-es es 1:8-as RC modellekhez mar szinte minden megvan:) (Mivel a gepemet nem en raktam ossze, viszont vilag eletemben szetszedtem mindent, igy a Mac Pro-t is darabjaira szedtem, es jo volt… marmint legozni kicsit)

    "Bár ez személyes tapasztalat és közel nem reprezentatív, az esetek túlnyomó többésgében, ha nem az összesben, előbb hívtak mint, hogy elővették volna a kézikönyvet vagy begépeltek volna 3 kulcsszót a google-be. Szimplán lusták, pedig kb 5 klikkelés lett volna a válasz megtalálása a kérdésre :)"

    Ez igaz, meg gondolom az is, hogy ezek azok az emberek akik hivnak, mert ugye a tobbi megoldja:)

    "Én használtam már jópár linuxot, osx-t is meg win-t tizen sok éve, és mindegyikben voltak pozitívumok amelyeket a többiből hiányoltam, de negatívumok is egyaránt. Itt most a linuxok nem számítanak. Az OSX alapvetően nem rossz, bár ahogy egyre szélesebb körben kezd elterjedni és lesz "trendibb", egyre borzalmasabb, és nem csak szerintem, hanem sok mac guru szerint is. Túlzzottan rámegy a csicsára, a dizájnra, amely a használhatóság, minőség és tartalom rovására megy. "

    Az az igazsag, hogy a napi hasznalatban, ezek a csicsak valahogy nem jonnek kepbe. a legcsicsabb az, amikor az expose-t hasznalom, es az animalodik, de nekem az teccik, es mas meg nincs is nagyon. a csicsa szines pottyok nalam mind szurkek… Ja a scrollbar csicsa meg, de olyan regota latom mar, hogy fel sem tunik.

    "OSX esetén valóban eltérő az arány, mint az iphone és ipad esetén. OSX-t használ nagyon sok grafikus, film vágó/editor, zenész stb.. de ők munkára, nem a csicsa meg a trend miatt. Viszont manapság, a fiatalok, akik áttérnek rá, azt sem tudják mi az, hogyan született, mi a filozófiája, csak trendi és ettől menők. Ugyanilyenek az iphone júzerek nagytöbbsége. Jópárral volt dolgom, a legkülönfélébb korcsoportokból és környékről, és megkellett állapítanom azt, hogy kb~ a 80%-uk azért vette, mert menő/trendi/státuszszimbólum. Nem azért mert szüksége volt rá, szereti, kihasználja, kényelmes stb.. "

    Hat vannak ilyenek is, igazabol nem erdekelnek. Milyen szempontbol kellene foglalkozni veluk? Miattuk egy platform tobbi felhasznalojat nem lehet elitelni (es ezt most nem neked cimzem).

    "Az árakról annyit, hogy te is elismerted, hogy kifizetted kb a 3 szorosát ugyanazért a gépért, amit magad is összerakhattál volna, mert fontos a stabilitás. Ez a fajta stabilitás talán a Mac pro-nál megvan, bár azért is sokallom az árát. Az Xp-s korszakban még talán igaz is volt, meg megérte az árát, pláne, hogy akkoriban ibm power volt benne, amely az akkori inteleket elverte. De manapság, a win7 mellett, úgy hogy tulajdonképpen egy sima pc, már közel sem érzem, hogy megéri a különbséget. Mivel magad mondtad, hogy több mint 7 éve nem ültél win előtt, az xp-nél váltottál, lehet, hogy nem is vagy tisztában, hogy a win7 hozza ugyanezt a szintet, harmadáron. Spec én az RC verzió óta használom és eddig még nem sikerült kiakasztanom, pedig próbálkoztam vele, elhietitek :DD Sok linux guru ismerősöm mondta a win7-re azt, hogy ez még nekik is tetszik és lehet h felrakják második rendszernek. ha valami, azért ez jelent valamit. :)"

    Azt azert szeretnem meg hozzatenni, hogy a 2-3x arban az is benne van hogy OS X fut rajta. Ezt azert irom igy mert nalam ez sokat szamit, hiszen egyaltalan nem mindegy milyen OS-t hasznalok (ezzel sztem mindenki igy van). Es mivel pont nem akorom hekkelgetni, ezert nem hackintosh-t epitek. Az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy bar nagyon ritkan hasznalom, de fel van telepitve jelenleg is az XP sp3, es a Win 7 is (amit be is tudok bootolni, de ablakban is fut OS X alatt -> Parallels-szel meg tudod csinalni hogy a taskbar (angol verziot preferalom OS bol, mazli mivel magyar OS X gyakorlatilag nincs) ott figyel alul az osx desktopon, siman inditod a wines appokat, a wines es osx-es ablakok meg elvegyulnek egymas kozt. Ha nem lenne mas a GUI fel sem tunne, hogy mas OS alatt futnak. Es ugye ez nem emulacio. En mindenesetre ablakban jobban szeretem a win-t latni ugy ahogy van. Kicsit elkanyarodtam, szoval par orat mar neztem a win7-et, ami tudom, hogy keves ahhoz, hogy megiteljem egy OS hasznalhatosagat, ezert nem is teszem, annyit azonban megjegyeznek, hogy ami nekem XP-ben nem tetszett, az win7-ben sem. Tovabba a win7 kinezete is olyan szinten nem tetszik, hogy mar zavar, uh classic lett az is. Ez is szigoruan szubjektiv sajat velemeny. Magyarul a velemenyem nem valtozott a win-rol, de ez legyen az en bajom/nembajom:)

    "A final cut pro és társai, professzionális alkalmazások, profik számára. Sajnos manapság közel sem ők jelentik az apple célközönségét mint régen, amikor az apple cuccok még egy szűk, profi réteg játékszerei voltak. Mára divat cikk lett belőle, és mint tudjuk, általában amiből divat cikk lesz és tömegárú, az a minőségrovására megy (nagy általánosságban a tapasztalatok szerint, persze akad 1-1 ritka kivétel). Régen az apple nagyon sokat költött a fejlesztésre, és valóban megérte a magasabb árát. De ma? a költségvetés nagyrészét a marketing osztály viszi el, nem a fejlesztési, ami szerintem elgondolkodtató."

    Na ez sajnos igy van… A profi vonalat nagyon hanyagoljak mostanaban. Pl a jo kis Cinema Display-eket levettek a palettarol, helyette jon a szep trendi LED Cinema Display, ami tukornek is jo, raadasul 1 meretben.