• Balumann
    #19
    Szerintem ezzel a kérdéssel is már az a probléma, hogy rossz szemszögből vizsgálják a dolgokat. Mit jelent az, hogy valami jó hatással van? Az én álláspontom az, hogy a nevetésnek nincsen semmilyen sajátos, vagy különleges pozitív hatása (még "lelkileg", vagy tudatalattilag sem).
    Azt kell megvizsgálni, hogy mi az aminek NEGATÍV hatása van, és ezzel szemben mi az, ami fenntartja a normális állapotot. Aminek negatív hatása van (immunrendszerre, fizikai egészségünkre, tudatállapotunkra) az a negatív érzelmek, a negatív vagy akár pozitív szélsőséges érzelmek (lássátok a buddhizmus tanításait), a negatív gondolatok (félelem, izgalom, problémákon rágódás - "mikor lesz időm erre", "nem fogom tudni megoldani ezt", stb...).

    És mi az, amik fenntartják a normális állapotot? Jókedv, nevetés, meditáció, jóga, sportolás, beszélgetés, filmnézés, zenehallgatás, tánc, stb. Minden, ami nem tereli a gondolatainkat negatív irányba. Még idetartozik a pozitív gondolkodás mód, optimizmus is természetesen.

    Én se nézek sose thillert, horrort, nem kell hogy olyan hülyeségek is a fejemben legyenek, nem akarok arra kelni, hogy az agyam feldolgozza :D (rémálom). Én nagyon sokat nevetek, érdekes mondjuk hogy vígjátékokon, erőltetett poénokon valahogy nem tudok, vagy csak keveset (a többi meg inkább idegesít, úgyhogy nem is szoktam nézni nagyon). Én inkább akció, kaland, dokumentum, zenés filmeket szoktam. :-)