Online backup, file sync and sharing made easy.
  • Relevart
    #53
    Mi a Dropbox?

    Röviden úgy tudnám leírni, hogy egy olyan ingyenesen elérhető 2GB-os tárhely az interneten, amelyhez egy a gépedre telepített pici, ingyenes kliens szoftver segítségével könnyedén tudsz csatlakozni. Vagy mondhatnám azt is hogy, hogy képzeld el a Dropbox-t egy virtuális, 2GB-os USB meghajtónak amit nem kell hurcolásznod.

    Dropbox regisztráció 250MB ajándék tárhellyel

    2 módon lehet regisztrálni a szolgáltatásra:

    - Nem máson keresztül teszed meg, hanem elmész a honlapjukra, letöltöd a kliens programot, regisztrálsz – és kapsz 2GB tárhelyet
    - Máson keresztül regisztrálsz (pl. rajtam) úgy, hogy kattintasz erre a linkre (ez az én referral linkem): www.dropbox.com. Így az alapértelmezett 2GB tárhely helyett kapásból 2250MB tárhelyet kapsz és az én tárterületemet is megnövelik +250MB-tal.

    Hogy működik a Dropbox szolgáltatás?

    A letöltött és telepített kliens programocska a gépeden készít (egy általad megadott helyen) egy “My Dropbox” nevű könyvtárat. E könyvtárnak a tartalmát szinkronizálja folyamatosan a szerverrel, tehát amit ide bemásolsz fájlokat, azokat a kliens szoftver automatikusan tölti is fel a Dropbox tárhelyedre és amennyiben más gépedre is telepítetted ezt a kliens programot, úgy azokra a gépekre pedig tölti le az új anyagot.
    A kliens szoftvert persze több oprendszer alá is telepítheted, szerencsére elérhető windows, linux és osx alatt is.
    (Kiegészítés: osx és linux alatt nem “My Dropbox” néven jön létre, hanem egyszerűen csak “Dropbox” az alapértelmezett könyvtárnév.)

    Remélem valakinek felkeltette az érdeklődését.