Locutos#16
kissmiki: Igen en se szeretem a helyesirasi hibakat, ugyhogy igyekezni fogok megjegyezni.
ööö marminthogy kepzeljem el a lehetosegeket? Azt el tudom kepzelni jol hogy ezaltal minden filmet meg jatekot csak cloudon tudjunk majd elerni, es igy sokkal hatekonyabban fogjak tudni a zsebemet/zsebunket kiuriteni :)
Ne ertsen felre senki, en nem megrogzott warezparti vagyok, amit lehet lopjunk el, ami kijar az alkotonak kijar. Na de nem mindegy hogy en egy nemet vagyok vagy egy amerikai vagy egy magyar. Mennyi nekem 50 euro, es mennyi nekik.
Mert ha jozan esszel elnenek es igyekeznenek mindenki szamara elerheto arakat szabni, de nem erre megy ki hanem a minel nagyobb profit az elv.
Itt egyertelmulen latszik hogy a hibas lancszem a PENZ, maga a monetaris rendszer. Mert mar ma is elterjedt jelenseg, hogy az interneten mennyi minden elerheto ingyen, csak azert mert meg akarjak osztani alkotsaikat(stb) mindenkivel. Hogy en is joslasba bocsatkozzak ez lenne a jovo "nyero" "gazdasagi" modellje. Mint ahogy te is irtad BlackRose, hogy mikor nem lenne munkaja a bankoktol creditet venne fel, mikor meg lenne munkaja visszafizetne. Mar a te peldadbol is latszik hogy ez egy ertoltetett nyogedezo rendszer ez a monetaris rendszer.
Most a betevo kenyerert kell annak a programozonak mindig creditbe masszon? szo szerint hogy ne haljon ehen. Ha mar elszakadunk a kapatol meg a traktorol akkor miert eroltetjuk mintha meg mindig ugy nezne ki hogy mindenkinek meg kell gurcoljon, mert haj de nehez az elet, kemenyen meg kell kapalni a betevoert? De pedig a penzrendszer pontosan ezt csinalja, versenyhezlyzetbe teszi(Kenyszeriti) az embereket, de sokkal sokkal sokkal karosabb rombolobb modon mint epito modon. Es ide rengeteg peldat be lehet sorolni: a rengeteg felesleges koztes fejlesztesi termekek, amelyekre szukseg van hogy mindig forogjon a penz(eladas<->vasarlas) csakhogy ezek mind a hulladekok kozt vegzik, ezaltal csak a kornyezetet romboljak. Mondok egy peldat: DirectX11 mindenkinek csorog a nyala a tesszellaciotol, micsoda grafikai javulast hoz. Dehogy hoz, hoz egy fenet, eltorpul a raytracing mellett. Nem tunik fel senkinek(nekem feltunik mert hobbibol jatekgrafikaval foglakozok) hogy a raytracing mar tobbmint 10 eve fellelheto a neten mind amator grafikai programokban, mind pedig ujabban hivatalos profi szoftverekbe(OptiX) de nem HARDWAREKBE! A valosideju raytracing meg a legjobb Radeonnal is, es n darab Fermivel is csak utopia. Vilagos hogy miert: ha egybol raytracing processzort adnanak ki, nehezebben biztositanak a folyamatos ujitast, es a folyamatos minel zokkenomentesebb profitot. Na szoval az uj Fermikkel meg lesz teve egy par kupac a szemetdombokra! (pedig en is NVIDIA fan vagyok!)
Masik karos hatasa a penznek: a tarsadalmi feszultseg keltese.
A penzert mindenkinek meg kell kuzdenie, magaert a betevo falatert is!, es mindenkinek egy elete van minel jobban szeretne elni, minel tobb mindent szeretne megvenni, de a penz az bizony nincs korlatlanul, igy at kell taposni erte mason. Ez pedig egyet jelent egymas leertekelesevel.A penzrendszer csak lassit minket, mert a profitorientaltsag miatt igyekeznek kiszoritani a kockazati tenyezoket, igyekeznek elkerulni a drasztikus valtozasokat, eppen azokat a probalkozasokat amelyek gyorsabban vinnenek minket elore. De egy szabad rendszerben, ahol mindenki azt alkot amit akar, azt tesz kozosse amit akar, mentesul ezektol a korlatoktol es garantaltan(valoszinuleg) a legjobb leghasznosabb dolgok terjednenek el.
De errol amit en hoztam fel sokkal jobban beszel a 2 es Jaque Fresco Zeitgeist dokumetumfilmVenus project -je.
Ne hagyjatok ki a Zeitgeist Addendumot!