FefeeX#97
Én tényleg nem vettem volna konzolt, mert hiába vagyok 25, ha anyámék megtudják, mennyiért vettem egy csak játékra használható gépet, szerintem keményen kiakadnak :) (még jó, hogy nem otthon lakom)
Valamint az is közrejátszott, hogy több évig szinte csak stratégiát játszottam, majd bejött az FPS, és ugye az sem nyerő konzolon.
Ha jó gamepadot akarsz, azzal sem jársz jobban PCnél, mintha konzolhoz veszed (pedig sok játék sokkal jobb gamepaddal), hiába van Cordless Rumblepadom, még az is összehasonlíthatatlan az X360 controllerrel (főleg a 2 potméteres gázkar miatt), árban kb ugyanolyan, és ha többen akartok játszani, abból is kettő kell. Na már ott tartunk, hogy két jó kontroller egy alap konzol árának a fele. És PC-d még nincs is, nem hogy egy jó VGA-d.
Nem rossz a konzol na. Meg árban is sokkal jobb. És amiket írtál az ugyan igaz azokra, akik értenek valamennyire a gépekhez. Jellemző az emberekre, hogy általában magukból indulnak ki, de ettől azért messzebb kell látni. Nagyon sok ismerősöm van, akik abszolúte nem értenek hozzá. És nem is akarnak. Fórumot olvasgassanak? Öljön bele 10-20 órát hogy tudjon játszani valamit? Mikor olcsóbban vesz egy célgépet, amin a játékok legalább úgy néznek ki, mint egy dupla árú PC-n, akár négyen is játszhatnak egy gépen (játéka válogatja), és a fogyasztás is maximum 2/3-ada egy olyan konfignak, amin elfogadhatóan elfut ugyan az a játék.
Nem tudom amúgy, mennyit értesz a programozáshoz, én programoztam, mondjuk nem olyan komolyan, de értem a folyamatokat. Egy célgépre programozni egész más, mint egy meghatározatlanra, amit majd x driver működtet, mindegyiknek már csak esélyt sem egyszerű adni hogy futtassa a programot, nem hogy optimalizálni rájuk...
Életből példa. Máshogy tanít egy tanár egy osztályt, és máshogy egy egyént. 1 óra foglalkozás egy osztállyal tizedannyit nem ér, mint egy óra foglalkozás egy gyerekkel. Mármint az egyed szempontjából. Hogy miért, remélem már kialakult benned. Azért, mert ott egy darab fix erőforrás van, amit ki lehet aknázni 100%-osan, míg egy kollektív dologgal már max, min függvényeket kell alkalmazni, mi az amit minden tud, mi az amit semmi, vedd egy kalap alá, teszteld le 10ezer géppel, stb.
És azért a win7 sem egy csúcs. Tény hogy én is jobban szeretem mint az előzőeket, valamivel talán a laikusnak is egyszerűbb kezelni, de ültess egy laikust egy win7 és egy mac osx elé. Olyat, aki még sosem próbálta egyiket sem. Aztán fogadhatunk... :)