De látod te is azt mondod, amit én gyakorlatilag. Azért vettél konzolt, mert nincs rá ez, meg az (ez volt a döntő ok ugye). Hányan vannak így a konzolosok közül?
Olcsóbb játékra? Érdemes beleszámítani 2-3, vagy több évre nézve, hogy az 1-3 ezer Ft-al drágább játékokból mennyi marad a külnbség.
Nos igen, PC-nek meg van az a hátránya, hogy bonyolultabb. Sokféle hardver, fejlesztések miatt nincs idő 1-1 hardvert tökéletesíteni, több hibalehetőség (de azért konzolon sincs hiány hibából, pl. RROD...). Énszerintem egyáltalán nem olyan nehéz - főleg mostmár windows 7 mellett, beállítani egy rendszert, időnként frissíteni a drivert, játék telepítése se egy bonyolult dolog...
Fórumon, normális helyeken lehet segítséget kérni, hogy milyen gépet állítson össze, ami jóideig elég, több mintt 2 és fél éve vettem a gépemet, 150 -ért, azóta most vettem bele 23 -ért egy videókártyát. 1-2 kivételével tökéletesen tudok mindennel játszani, normális minőségben. Ha eladom az x1950 pro-t talán abból még visszajön 5k. Gépfejlesztéskor el is lehet adni a régi hardvereket, így nem olyan költséges a fejlesztés sem.
Ha nem rohanna a játék kínálat miatt ennyi ember konzolt venni, több játék jönne pc-re, több időt hagynának a fejlesztésre (kivéve akik jobb ajánlatot kapnak a microsottól vagy sonytól), több idejük lenne optimalizálásra is, a hardvereket is többen vennék, azok is jobbak lennének, stb...
Én egyébként nemhiszem, hogy annyival egyszerűbb lenne konzolra fejleszteni játékot. És ha nem utólag portolják pc-re, hanem menet közbe, tapasztalatok alapján alakítják a játékot, akkor pláne nem olyan nehéz az optimalizálás. Pont itt fórumon részletezte valaki emlékeim szerint, hogy mennyire kamu ez a szöveg is, hogy egyszerűbb lenne. Utólag már biztos mondjuk...