"Lehet live-zni flashelttel igen, addig, ameddig nem jön a banhammer hullám, aztán dobhatod ki az elited, legalábbis a vinyót adhatod el, vehetsz bele memkártyát aranyáron, mert onnantól nem tudsz vinyót használni. Ha utánanézel, számtalan ilyen történt, egyre több, egyre gyakrabban, az iX sem megoldás."
Ennek valóban nem néztem utána, ismerősöm mondta, hogy a legújabb firmware frissítés óta állandóan netezik vele és nem történt még semmi, és mégvalaki megerősítette. Nemcsak a régebbieket tudják kiszűrni?
"PC játékok multiban... Nos. Rengeteg játékot fel tudok sorolni, amihez nem kell eredeti, és tudsz multizni. Szerveződnek neten szerverek, nem kell official. Minden kikerülhető, PCn a legegyszerűbben. Ha más lehetőség nincs max LAN, akkor meg dobtok egy hamachit, aztán megint megvan a szerver."
Való igaz, Hamachival majdnem mindennel lehet multizni (kivéve az újabbakkal, mert kihagyják a LAN-t belőle), sokra netre is föllehet menni tört szerverekre. Azonban a jobb szerverek nem törtek, sokkal kevesebb a csíter is, kevésbé laggolnak, így megvan az előnye ha megveszed. Hamachial nagyon jól eljátszogattunk jónéhányan, de megintcsak nem tudtunk felmenni kihívni más közösségeket, játszani másokkal akik megoszthatták volna tapasztalataikat, stb. Nekem kevésbé hiányzott, párnak jobban és ezek közül többen meg is vették.
"jajj... ezért van sok ember, akinek 2 boxa van otthon, egy flashelt meg egy Live-os... Mutass már egy statisztikát, hogyan csökkentek le a konzolok otthon, mi történt a régiekkel stb."
Ilyenről még nem is hallottam, 2 boxot is vesz azért, hogy tudjon törtel is játszani, meg livezni is eredetivel? Ez is jobban megéri minden szempontból, mint egy jobb PC-t fenntartani, nemcsak a játékkínálat miatt? (ami pontosan azért működik így, mert a birkák rohannak megvenni a konzolokat (hűbasszus ez se fog kijönni pc-re, kell venni konzolt...), ahelyett hogy szépen megvárnák míg kiadják pc-re is és arra vennék meg (mert ha a kereslet nem megy konzolra, akkor kénytelenek ugyanúgy kiadni pc-re is). Tanultatok ti bármiféle gazdasági ismeretet?
"Nehezebb a warez... ez megint lol. Ha az nehéz, hogy letöltöd-kiírod, akkor biza elég szomorú a helyzeted..."
Hajh... Logikusan, nem a kiírásra meg letöltésre gondoltam. Hanem arra, hogy a konzolt flashelni kell, ugrik a garancia, nemtudod mikor lőhetnek ki liveről. Jó nem a nehezebb a legjobb szó erre, kockázatosabb.
Ha PC-re is kiadnák normálisan a játékokat, miben lenne jobb a konzol. Olcsóbb, arra jó amire kitalálták (játékokra), igény szerint teljesen megértem, hogy valakinek tökéletesen megfelel. De az jobb, meg akkormár mindenki hülye aki PC-t fejleszt a játékokhoz? Tudom te nem ezt mondtad, de olvastam már itt is jópárszor, gyakorlatilag előbb arra válaszoltam. És mi az a sok előítélet? Látom, hogy milyen irányba haladnak a játékfejlesztések, és nem tetszik. Láthatod, hogy FPS, TPS, szimulátor kedvelő vagyok, és max rövid időre elégítenek ki az egy gamepaddal irányítható játékok, és tudom, hogy nem egyedül vagyok ezzel.
Mégegyszer összefoglalva. Nem a konzollal magával van a bajom, van előnye (rosszabb, cserébe olcsóbb, céleszköz... amit mondjuk lehetne több mindenre is használni). De a jelenlegi eladások, warezre panaszkodás, meg minden csak a hardvergyártók és játékkiadók hibás politikáját mutatja, és az is, hogy ilyenen vitatkozunk forumon. Nemrég volt hír, hogy kirugták a call of duty fejlesztőit, mert ők egy akció játékot szerettek volna már készíteni. Ennyire van beleszólásuk a játékfejlesztőknek abba, hogy mit fejlesszenek, és mire. GTA 4 -et is pontosan tudtuk szinte mindannyian, hogy csak azért mondták a konzolos kiadás utánig, hogy nem jön pc-re, hogy még többen vegyenek konzolt. Nem ez az egyetlenegy példa.
És mégegyszer kérdezem, mik, illetve mik voltak a sikeresebb játékok PC-n? Pont azok, amiket le lehetett lazán tölteni, sőt még multizni is amibe van (Call of Duty, Sims, Crysis).