"Mert, hogy ti háborúztok mi meg játszunk és max egymással háborúzunk, de pont leszarunk titeket a GIGATOMREAKTOR meghajtású 6GHZ-ig húzott fosotokkal együtt, mert mi veletek ellentétbe a kanapén hátradőlve Élvezzük azt a sok sok királyabnál királyab játékot amiből nem győzünk válogatni."
Most akadtam ki, nem tudom mit írjak. De komolyan. Pontosan ugyanannyira szartok le mint mi titeket, csak minket jobban zavarnak az ostobaságaitok. Mert ti velünk ellentétben kanapén hátradőlve élvezitek a játékokat? Na ne mond. Én meg a kényelmes számítógépes székemen ülve élvezem a játékot, játéktól függően kormány, joystick, billegér, vagy gamepad előtt, NEM görnyedve, HDTV előtt, 5.1 hangfal középpontjában. Játékbőség? Mert pc-n nincsen választék, a konzolos fosok nagy része - és egyre több, kijön pc-re is. Igény szerint (többet ráköltve) jobb minőségben, normális esetben több lehetőséggel.
Egyoldalú, miért lenne egyoldalú? Én mindig azt mondtam, hogy mérje fel mindenki az igényeit, hosszútávon nem jön ki sokkal olcsóbban senki (főleg ha sok játékot vesz amik 1-2 ezerrel legalább drágábbak, netezni is akar), PC-je amúgy is van amivel többet tud kezdeni az ember ha azt fejleszti, mint játékokkal. Pontosan lehet tudni mi mire alkalmas, és az emberek általában ismerik saját igényeiket.
Viszont elítélem a jelenlegi játékipart, a konzolra kényszerítést, azt a rengeteg baromságot amit írtok illetve mondanak (és rákenik a warezra például). Gondolkozzatok már el azon, hogyha a sikeresebb játékokat kiadnák PC-re is, akkor is ez lenne az arány szerintetek?
Próbáljátok már meg megérteni, és ez Sir Ny -nek is szól már. Van egy játékvásárló réteg, ami szintén felosztható játéktipus irányultságok, és igény szerint. Sokan meg vannak/vagytok elégedve a konzolos tucatjátékokkal, én is szívesen végigvinnék belőlük néhányat. De az én irányultságom nem ez, azt várom hogy végre realisztikusabb, összettettebb, hosszabb, bővíthetőbb (tehát editor, módkészítés lehetőség, stb.), AI -t fejlesszék, fizikát fejlesszék, és ez a konzolnak köszönhetően teljesen vissza van esve. Vagy ha ezeket javítják, akkor a játék többi része lesz gyengébb, és rövid időn belül élvezhetetlenné válik. És még csak nem is csak PC-ssel értettem egyet ebben, hanem konzollal rendelkező neteshaverokkal is.
Valaki isteníti a Just Cause 2-t, én dühösen töröltem le tegnap másfél óra játék után. Csak irigyelni tudom azt, aki képes ezt élvezni, ostoba AI -val akiket sokáig kell lőni, értelmetlen fizika, nemis folytatom. Persze nyilván csak az a baj, hogy nem konzolon toltam, a kényelmes kanapéból, akkor biztos kurvára tetszene nekem is! :D
Számtalan olyan példa van, hogy egy játék nagyon sikeres lehetett volna, ha nem szurnak el dolgokat, sőt szerintem odafigyeléssel javítható is lehetett volna a dolog. Csakhogy példát is mondjak, Rainbow Six Vegas 2, unreal3 engines, pályaszerkesztőt kellett volna kiadniuk, és kijavítani a találati rendszert mert az katasztrófa...
És mielőtt megint aztmondaná valaki, hogy nincs játékom, nemigaz. Igaz ha nem lenne, valószínűleg konzolt akkor sem vennék, mert azokért a játékokért nekem nem érné meg. De szerencsére van, de én csak esténként játszok, főként haverokkal, többnyire coopban, mostanában Black Shark heliszimulátor (már több mint 1 hónapja), ezen kívül elvétve más coop vagy multis játékok. Sosem unatkoztam ha játszani akartam, most is van nagyon sok választékom, amiket szeretek, élvezek, és nem vittem még végig se.