• djhambi
    #16
    "A mostani fejlődés történet szerint Afrikában kéne, hogy éljen a legfejlettebb, legmodernebb emberfaj."

    Ezt a kijelentést több helyen pontatlannak érzem. Mi a fejlettség? Mert biológiai, technikai, illetve szellemi érettség teljesen különböző mérőszámok. Például a négerek testi állóképessége messze lekörözi az európai rasszba tartozót. Biztos már láttál amerikai focit, vagy kosárlabdát, hosszútávfutást, vagy a holland és francia foci válogatottakat. Az európai viszont szellemi téren alkotott maradandót. A görög tudományfilozófia egészen meghatározóvá vált a téren. A mezopotámiai és egyiptomi kultúra hatott leginkább rá, Nagy Sándor hódításai révén. A görög tudomány leginkább a Közel-Kelettel érintkezett, és Nyugat-Európába az arab hódítással jutott el. Innentől kezdve megállíthatatlanul utat tört magának, és ma is ebben a tudományban élünk, mára meghódította az egész világot. A szellemi fejlettséggel kapscolatban nem tudok különösebben hozzászólni, mert nincs erkölcsméter. Nekem az a benyomásom, hogy ilyen téren a világ mindenhol homogén, mert az nem változik holmi húszezer év alatt semmit. Minden csoportban vannak önző és civilizált emberek is.

    "Sokkal idősebb az emberiség, mint azt itt állítják és nem hiszem, hogy 30e éve kőbaltával rohangáltunk, most meg már űrhajókat építünk.."

    Azért mondják, hogy 30e, mert a leleteik alapján ez a legvalószínűbb. Egyébként maga a moden ember fogalma is "elkent", hiszen folyamatosan változott.