• uwu
    #12
    A mai emberek tudnak egymásközt szaporodni, mert egy faj.
    Nem hinném hogy a kutatók szándékosan ferdítenének. Biztos akad olyan is, de az előbb utóbb kiderül. Inkább csak arról lehet szó, hogy jártasabbak a témában mint mondjuk te, ezért képesek más következtetésekre is juthatnak, mint az aki híján van az infónak.
    Sok helyen még akkor is kőkor volt, mikor a földrajzi felfedezések zajlottak, ezért aztán nem helytálló a 2000 éves fejtegetésed. Ma ott is vannak nagyvárosok metróval, meg repülőtérrel, és az csak 500 éve volt.
    Mellesleg az emberiség ott fejlődött legjobban ahol volt rá lehetősége, és mellette rá is volt kényszerítve a környezete által. Ha vándorlás után fejlődésre alkalmasabb helyen telepednek le, nincs mit csodálkozni azon, hogy miért nem a szavannákon, vagy az őserdőkben fejlődött jobban. A kőkorból való kiemelkedés az öntözéses földműveléshez köthető. A termékeny folyóvölgyek mindegyike tekinthető a civilizáció bölcsőjének. Ezekről a helyekről indult minden. És bizony 30e éve elég konkrétan őskor volt a tudomány mai állása szerint.