• Komolytalan
    Nekem is digim van, csak 20/10-es. 3G tényleg használható, mert míg kötötték irodába a digit addig én is azt használtam. De azért az, hogy kiváló munkára, hááát... A ping ideje botrányos, a felfelé sávszél lehet hogy beteg adslhez képest jó, de azért 10Mbit-hez képest elég karcsú. Engem mindig az idegösszeomlás szélére vitt, amikor sok kis fájlt kellett 3G-vel feltöltenem. A végén már bezippeltem a fájlokat, a szerveren meg kicsomagoltam, mert enélkül az is gyorsabb lett volna, ha taxival viszem be a pár 1000 fájlt az adatparkba. Digivel meg úgy kezelem a szervert mintha a vinyóm volna.

A rádiófrekvencia tartomány véges. Drótból meg annyit lehet kihúzni, amennyit le bírnak gyártani. Szóval ha a 3-4-5-6-7G-t sokan használják, akkor - ahogy lentebb kifejtette egy kolléga - kollektív szopás lesz a vége.
    4G-t indexes csókáknak megmutatták, demózvan a központban 10-ből 1x összejött nekik az 5msec ping úgy hogy 1 eszköz volt 1 központon. Szerintem ha egy cellában van 3-4 készülék máris leromlik átlag ADSL-re a ping ideje. Nekem meg stabil 1-2msec a pingem magyar szerverekre. A 4G a vezetékes nettől 1 pontban jobb: mobil. Nekem ez a tulajdonság pontosan 0Ft-ot ér. Mobiltelefonomat se használom netezésre. Persze gondolom, másoknak nem így vannak vele - ők legyenek boldogok a sokG-vel. De ilyen hülyeséget, hogy leváltja a vezetékes netet, hááát...