• mujahedin
    te így jártál, olyan helyen rendelted meg a tré már kifutóban lévő kimaxolt szolgáltatását, ahol rosszak a vezetékek, vagy valami bezavar. egyébként ezen is lehet segíteni, nekem sem ment anno a sávszélemeléskor a 4 mbit, megrúgdostam a trét, és rájöttek hogy van egy központ 200 méterre is amire ráköthetnek, az 5km-re lévő helyett, úgy betonstabil lett.

de később kábelnetre váltottam mert nagyobb feltöltést kaptam ugyanannyiért. Ez is stabil lett miután a házban a rohadó gányolt kábeleket megcsinálták, ez már rendes kábelezéssel 10 km-re is elmegy. Aztán jön az optika az meg 40 később akár 80km-re is max sávszéllel.

wirelessel meg ott vannak a problémák, kis hatótávolság, a üzenetszórás (tehát fix közös sávszélesség növekvő számú előfizetőnek (bár egy gpon-os optikánál meg kábelnetnél is így van, de egyrészt nagyobb az össz sávszélesség, másrészt a vezetőközegeket (kábel) szét lehet választani(így függetlenek egymástól 2 kábelen 2x megvan a full sávszélesség), míg a rádió hullámok közegét (tér még nem igen sikerült :)). Tehát minél többen használják a wireless kapcsolatokat annál jobban fog betelítődni, és itt csak technikai fejlődéssel lehet többet elérni, míg vezetéken elég még 1 kábelt kihúzni.

Na meg az a 14 giga is kezdő netezőnek elég, de aki sokat lóg rajta már böngészéssel és néhány youtube video megnézésével túllépi, na meg az online játékok, és letöltésről még szó sem volt.
    Én nem számítok annyira hc letöltőnek, de így is befigyel néha a 300 giga forgalom egy hónapban.