Táblagépek topicja
-
Több része van ennek a dolognak. Egyrészt errefelé a nyugati elnyomás bagatelizálva van, a keleti úgynevezett diktatúrák pedig démonizálva. Nyilván szerinted minden obejktív, szabad és szuper ami itt van, emígyen a hírek is, de valójában elaltatnak téged. Már réges régen forró a víz, te még benn ücsörögsz a fazékban.
Másrészt igen, én nem a keleti társadalmakban élek, hanem itt nyugaton (az EU-ban), ezért nem a keleti cenzúrák, hátrányok, elnyomás érintenek személyesen, hanem a nyugatiak. Megfigyelne engem Irán vagy Kína a telefonomon? Egészségükre. Ellenben a nyugati megfigyelésnek jóval nagyobb kockázata van számomra. Angliában, Németországban stb. vélemények miatt mennek börtönbe az emberek. Kanadában, Franciaországban kormányellenes tüntetőket támogató emberek számláit fagyasztották be stb. stb. reggelig lehetne sorolni a demokráciának hívott rendszerek polgárellenes lépéseit, hazugságait.
Nekem fontos az igazság. Iránban nem hazudják azt, hogy az egy kib..szott demokrácia, itt igen és nem az.
A nyugati világ hegemóniája, globális kizsákmányolása tehet leginkább a világ más tájain létező nyomorról, igazságtalanságról, mert olyan konfliktusokat gerjesztett, bábkormányokat hagyott maga után, amik biztosítják a káoszt a további kizsákmásoláshoz. Az összes modern háborút a nyugat kezdeményezte vagy felügyelte. Ezek általában a nyugati nagytőke proxy háborúi.