• BlackRose
    #51
    Mi az, hogy "kapitalista cég"?

    És mi az, hogy amerikában nem igen van demokrácia? Hiszen 56-odik alkalommal választják az elnököt és 111-edik alkalommal a kongresszust... megszakítás nélkül 222 éve (minden páros évben november első hétfő utáni kedd) mandátumot adnak valakinek közüllük, hogy intézze az állam (mint intézmény) ügyeit. Tudsz ennél jobb peldát a demokráciára?

    Most persze sokan nem tudják mi a demokrácia... a demokrácia egy "mechanizmus" amelyel meghatározott időre mandátumot adunk valakinek, hogy intézze az állam ügyeit, és aki a mandátumok többségét tudja egy lapra tenni az kormányozni képes.

    Tehát a demokrácia biztosítás, hogy saját magunk választjuk meg egy meghatározott ki képvisel bennünket és biztosítás, hogy ha nem értünk velük egyet akkor nem kell erőszakkal megfosztani őket a hatalomtól. Se több se kevesebb. Röviden, a demokrácia a forradalom elkerülését jelentő dolog. És amerikában elég régen volt már forradalom, mert működik a demokrácia. A politika az állam viszont nem a legjobban működik, de az is eddig elég jól működött mert amerika meg van és nem csak, hogy meg van, hanem nem igen veheti fel vele senki a versenyt (még az EU és Kína sem igazán).