• BlackRose
    #50
    Senkinek sincs igaza éppen ebben van a poén, Kína meg meszebb áll az igaztól mint a nyugat... de nem az a lényeg, a lényeg, hogy ha egy társadalomban élünk és dolgozunk akkor a törvényeket be kell tartani (még akkor is ha más a véleményünk), mert a társadalom nem tud törvények és szabályok nélkül fennmaradni az ember meg nem tud társadalom nélkül fennmaradni.

    És a jelenlegi nemzetközi törvények alapján Kína szuverén állam, tiltakozhatunk, párbeszéddel megpróbálhatjuk őket változásra ösztönözni de nem működhetünk a területükön a törvényeik betartása nélkül. El tudom, képzelni, ha emberek élete és megélhetési lehetősége forogna kockán, hogy a nemzetközi erők beavatkozzanak egy szuverén állam ügyeibe, de itt nem erről van szó, habár a szabadság fontos és a cenzúra pofátlanság, nem annyira kritikus a jelen pillanatban, hogy a már kiépített kapcsolatokat leromboljuk (az más kérdés, hogy miért hoztuk létre mert Kína nem ma lett az ami sőt ma már puhább mint volt tegnap). Szóval párbeszéd és idő kell és Kína is elindul majd a nyugati úton egyszerűen mert nem fogja tudni a gazdaságát egy pillanatban tovább fejleszteni az adott rendszer keretein belül. Most még nem értük el az a pontot, de már közeledünk hozzá.

    És mégegyszer SENKINEK SINCS IGAZA. Értelem nem ismer igazat csak elég nagy valószínűséget és pillanatnyilag legmegfelelőbb magyarázatot. Kinek van igaza (pl. az Obamacare esetében) Obamának vagy a Republikánusoknak? Remélem érted mire gondolok.