who am I 7#18
őőőő..úgy tűnik, nem volt 100%ig egyértelmű amit írtam, szóval "működhet JÓL, vezetővel".Ami most van, ÉN SZERINTEM, az NEM jól működő állam/társadalom/civilizáció.Szerintem akkor működne jól, ha minimális önzőség lenne jelen a vezetők részéről.És a cselekedetek/tettek a nemzet és a nép érdekeit szolgálnák...BÁÁR, az egész világ EGY, és ugye az amerikai gazdaság is kihat a tengeren túlra is, ezért egyre nagyobb felelőség van ezeken az embereken MOST.
Direkt azért mondtam, hogy egy másik világban...MErt csűrheted, csavarhatod az államot..az csak egy mesterkélt jogrendszer, valaminek el kellett nevezni.De ezt is emberek "hozták létre/találták ki".Szép szó, de az állam úgy működik, amilyen emberek vannak benne..szóval, amíg az ember egy önző légy és szinte ez a világ majdnemhogy ezen alapul, ezért gondoltam azt, h elég nehéz lenne ezt kivitelezni... :) Nem véletlenül ismétli a történelem sem önmagát, bár lassan, de tanul az ember, a génjeit nem tudja manipulálni (még)...sajnos :D
Ez konstans hiba szokott lenni embereknél, ahogy látom, h ez VAN MI VÁLASZTOTTUK.Hát kérlekszépen, ez azért nem teljesen így van...mert az ország egyik fele azt akarja a másik ezt...és, ha az egyik csak 1-2%kal (vagy tök mind1, de egyértelműen elenyésző mennyiséggel) győz, akkor nem lehet ezt ki jelenteni ambloc, hogy MI EZT AKARTUK.Nem, MI nem akartuk ezt...De ne nyissunk vitát erről..Mert emberekről van szó, akik politikusi pályát választottak, saját jólétük reményében.Nem érdemelnének szót, egyik oldal sem..Legalábbis az eddig kialakultak alapján.Az meg már egy külön történet, h nyilván a saját jóléte ösztönzi az embert, csak ezek MÁS KÁRÁN valósulnak meg, ez a nem mind1.
"az ember fejlődése a társadalomtól függ a társadalom fejlődése pedig a sok sok embertől"
CSak, ami a gyökereinél elvan baxva, azt nehéz felfejleszteni..önönmagának :)