Ulquiorra#90
Bocsánat, de sem kedvem, sem időm nem volt taglalni, mitől vagyok értelmiségi, egyébként sem én vagyok a téma. Ellenkező esetben pedig az lenne a baj, hogy dicsekvőnek tűnök, ugye? Egyébként tényleg rengeteg hülye jár az egyetemekre, köszönhetően a könnyebb érettséginek és felvételinek.
Szerencsére nem egy fos képzésre járok, halálra cseszegetnek minket, mindenki büszke lehet majd a diplomájára.
"alapvetően a televízió is, mint szinte minden más technológia, semleges. az ember, illetve a hatalom az, ami rosszá teszi."
Ez annyira költői volt... te nem vagy normális, te nem tudod, miről beszélsz.
És magyarázd már meg légyszi, miért butul a nép ezektől a műsoroktól? Ez pusztán szórakozás, hiszen mindenki meg tudja válogatni azokat az információkat, amelyek értelmesek.
Butítani csak az a műsor tud, amelyik valamilyen irodalmi, történelmi vagy más tudományos tényt rosszul tesz közzé. Ha arról még nem hallottál, akkor nem tudod megítélni, hogy helyes volt-e az az évszám, adat, magyarázat, stb.
A gagyi műsoroknál ez a veszély ugyebár nem áll fenn, hiszen szórakoztató, nem tudományos.
Végül: miért néz a magyar értelmiségi gagyi műsorokat?
Szinte minden szellemi munkát végzőnek folyamatosan képeznie kell magát, hogy lépést tartson szakmája fejlődésével. Szóval, nem elég, hogy dolgozik, még tanulnia is kell állandóan. Emellett előfizet a HVG-re, GEO Magazinra, szaklapokra stb. (mint pl. én), és akkor ezeket már el is kellene olvasni.
Ha még gyerek is van, akivel együtt kell tanulni, akkor az hab a tortán.
Nincs olyan értelmiségi, aki reggeltől estig gondolkodik, utána leül a tv elé (ami TELE van okos és értelmes műsokkal - ahogyan te szeretnéd Justil)
és bírja még agyilag pl. az epigenetikáról szóló műsort. Ilyen nincs! Egyszerűen nem tud több információt befogadni az ember, teljesen hulla agyilag. Hát ezért van az, hogy az értelmiségiek is nézik a cikkben felsorolt béna filmeket és műsorokat. Nekik is kell lazítaniuk, én ezt tudom tolerálni, nem fogok ezért senkit sem lenézni.
És nagyon szar lenne, ha az összes csatornán csak értelmes műsorok mennének, szórakoztatóak pedig nem.
Justil, ha okos és értelmes műsorokat szeretnél - ha még nem tanították meg neked a szüleid - elárulok egy titkot: elő lehet fizetni tudományos csatornákra is, pl. National Geographic (gondolom még nem hallottál róla vagy nincs nálatok, szegénykém, mert nem tudsz mit nézni a tv-ben) vagy ha van ilyen, akkor előveszed azt a kis szerkentyűt, amit távirányítónak hívnak (ne felejts el bele elemet rakni), és ha nyomkodod, akkor azt nézel, amit akarsz, előbb-utóbb ilyen csatornánál kötsz ki. /Gondolom a TV2 vagy ilyesmi az alapértelmezett csatorna, ha bekapcsolod a tv-t./
Nem tudsz leszarozni, hiába igyekszel, csak magadat fárasztod.
Nekem meg egyik kedvenc szórakozásom, hogy a nagypofájú köcsögöket diplomatikusan lealázzam és bebizonyítsam nekik, hogy hülyék. Persze ez itt más, mert rohadtul sajnálom, hogy nem látom közben az arcodat (azt élvezem a legjobban).