• djhambi
    #239
    "Már miért kéne erővel hatni, ha valamit meg akarsz változtatni? A sejtek élnek. Ha KA szellemkarja asszonygya az egyik sejtnek, hogy te osztódj, a másiknak meg azt, hogy te meg dögölj meg, akkor az ember szépen meggyógyul."

    Nem pontosan az a lényeg, hogy pontosan hogy gyógyul meg a sérülés/rendellenes működés, hanem az, hogy a kölcsönhatá következtében az információ átadásával olyan energia jutott a rendszerbe, aminek a forrását nem ismerjük. Vagyis sérül az energiamegmaradás.

    Mondok egy egyszerű példát. Eldobsz egy hógolyót, van helyzeti meg mozgási energiája. Neki csapódik a falnak. Elveszti a mozgási nergiáját, míg a helyzeti energiája lecsökken. Tehát a dinamikai rendszerben sérül az energiamegmaradás. Viszont egy bonyolultabb rendszerben tudjuk, hogy nem sérül, hanem a hógolyó mozgási energiáját átveszi a fal részecskéi, ezáltal a fal felmelegszik. Ez a disszipáció. Tehát amíg a szellemkar nem ismert a fizikában, addig nőni kellene a rendszer összenergiájának (pl. mozgatja a sejteket, vagy felgyorsítja a szaporodáukat, ahhoz is energia kell, de az információ fizikai közvetítéséhez is energiáravan szükség). Ez pedig mérhető.