• djhambi
    #236
    "Akkor semmilyen tudományos módszerrel nem fogod tudni leírni, hogy a karja mikor mit fog csinálni, bár a hatásait látod, hogy akihez hozzáér a szellemkarjával, az meggyógyul. (Illetve te nem látod)"

    Mi az, amit meg kell gyógyítani? Szövet degenerációja, sérülése, nem rendeltetésszerű működése. Ez fizikailag nyilvánul meg. Mi kell a meggyógyításukhoz? A sejtek működését vissza kell állítani normálisba, sérülés esetén arrébb kell paklgatni, a sérült sejteket egyesével be kell foltozni (pl. sejtmembrán visszaállítása, sejtszervecskék helyrerakása, stb.) Most a kmiai részéhez kevésbé értek, de egy fizikai sérülést el tudok képzelni. Ahhoz, hogy visszapakoljuk a dolgokat, erővel kell hatni rájuk. Az erő pedig kölcsönhatás eredményeként születik: valamilyen test vagy mező megváltoztatja a mozgásállapotát. Senkit se tévesszen meg a mező, de gravitációs mezővel, se elektromos/mágneses mezővel nem lehet Helyrepakolni sebeket tézrátéttel, hiszen a kezed nagy, a sejteket pedig egyesével kell pakolni különböző helyekre. Ha test hat rá, hasonló problémába ütközünk, egyesével rakosgatni sejteket mikrobiológusoknak is nehézkes az emberi és mechanikai problémák miatt.

    El lehet képzelni egy másik mezőt, ami erővel hathat ezekre a sejtekre. Ekkor bizonyos erővel hatunk a sejtre, bizonyos utat megtesz ez alatt, tehát energiát adtunk neki. Vagyis egy olyan dologból származott energia, amit eddig nem ismerek, tehát sérül az energiamegmaradás. (Teszem azt még egyetlen meglapozott, megismételhető kísérlet során sem sérül az energiamegmaradás tétele. Tehát egyrészt nem találkoztunk ezzel a mezővel ezelőtt.) Ha KA vállalná, hogy nekiáll gyógyítani, és mérése közben sérülne az energiamegmaradás, az őt bizonyítaná, egyébként cáfolná. Ugyanez igaz Jézusra, ha sérti az energiamegmaradást, akkor azt a mezőt a tudomány elnevezi krisztusmezőnek, és akkor van. De még egyetlen megalapozott, reprodukálható kísérlet sem történt, amiben sérült az energiamegmaradás.

    "Természetesen a tudomány az a megfigyelt információval arányosan (majdnem) folyamatosan tágul, nő, gyarapszik. Így az idő múltával két eset lehetséges:

    a, egyszer csak megáll a tudomány fejlődése, lezárul, nem képesek több mindent bebizonyítani, ami történik.
    b, mindent bebizonyítottak és leírtak és megmagyaráztak tudományos módszerekkel, ami csak létezik."

    A harci helyzet az, hogy mindenbizonnyal az emberiség előbb kipusztul, vagy átalakul, így sohasem fogjuk tdni megismerni a világot, vagy megállni a fejlődésben. És a kérdés örökre fennmarad. Csak meg fog változni. A hit folyton változik, a tudomány pedig állandó.

    "Visszatérve arra, hogy a dolog idővel úgyis eldől, az annyiban hülyeség, hogy ha végtelennek vesszük az időt, akkor az eltelt időt is annak kéne, hogy vegyük, ha viszont az eddig eltelt idő végtelen, akkor már tudnunk kéne a választ mindenre."

    Nem látom át, miért kéne az eltelt időt végtelennek venni?