• nnyiti
    #232
    Na kb valahogy így képzelem el én is.
    Tehát a lényeg a kérdésben van: megismerhető-e a világ? ergo bebizonyítható-e mindenről az h fizikailag megmagyarázható ebben a természetes világban. Ha igen ezt azzal bizonyítjuk be ha beteljesítjük, amire törekszik a tudomány. Ha mindenről tudom pontosan, mi a fizikai magyarázata, akkor kizártam annak a lehetőségét, hogy transzcendens létezik, mert akkor már csak elméletben lesz, azaz kiderül h nincs ránk hatással.
    Ha Zion nem küldi be Morpheust a mátrixba, akkor a mátrixban élőknek csak egy elmélet lesz Zion, ami nincs rájuk hatással. Ha Morpheus bemegy a mátrixba, ugyanúgy a mátrix része lesz, mint a többi ember, de mégis a végső kiváltó ok Zionból származik, tehát Morpheus jelenléte visszavezethető Zionra. Kicsit másképp: Van Neo a mátrixban, aki olyan kiváló jó hacker, h tudja pontosan hány ember van a mátrixban és hol. Erre megjelenik Morpheus, és Neo nem tudja megmagyarázni, h honnan bukkant elő a pasas, de az tény h létezik, és eddig nem volt.
    Ez is egy példa, ha nem értesz belőle egy hasonlatot írd meg és kifejtem bővebben.
    Na most a mai tudomány még nem tart ott h minden egyes "megjelenő Morpheusra" bebizonyíthassa, h ez a morpheus eddig is itt volt, csak nem vettük észre. És nem is tudjuk h lehetséges-e minden egyes morpheus-megjelenést megcáfolni. Szóval az h ha találok egy megjelenést, és nem tudom megcáfolni, ez nem azt jelenti, h be van bizonyítva Zion, mert lehet h csak idő kérdése, h bebizonyosodjon arról a morpheusról, h eddig is ott volt.
    Huh ezt egy kicsit nehéz lesz megérteni szerintem, ugyhogy bocs :D De a lényeg abban van h közelítenünk kell az igazsághoz.