• Sir Ny
    #230
    "Ahonnan veszed. Ha mindig nyúlkál a "karjával", akkor a karjának nyúlkálása mérhető, és felírnak rá egy egyenletet. Ha nagyon véletlenszerűen nyúlkál a karjával, akkor egy időfüggő, értelmetlennek tűnő, valószínűségekkel magyarázó egyenletet, mint a kvantummechanikai Schrödinger egyenlet. Lehet, hogy a Schrödinger egyenlet egy transzcendens lény karjainak nyúlkálásának leírása, de ez nem számít, hiszen a természetet írják le a természettudományok, és a nyúlkálás is a természetbe fog tartozni.

    Tehát azzal az extra információval, hogy tudom, hogy az a jelenség egy lény nyúlkálása, igen, be lehetneazt bizonyítani, hogy ténylegesenegy lény nyúlkálása. De ha tudom, akkor minek bizonyítani? Viszont ezen információ híján nem fogom tudni, hogy az nyúlkálás, és teljesen természetesnek veszem, hogy az van, és beépítem a világképembe, és sohasem fog eszembejutni, hogy az transzcendens eredetű lenne.

    Te arra gondolsz, hogy egy jelenleg biztos modell és a valóság különbsége lehet a lény megnyilvánuása. Azonban a fizika a világ megismerésével a modlljeit bővítgeti folyton. Ha a modellje nem olyan, mint a valóság, akkor tudja, hogy mi a különbség, és nem karnak fogja betudni, hanem kitereszti a modelljét, hogy a valóságot jobban írja le."

    "Viszont ezen információ híján nem fogom tudni, hogy az nyúlkálás, és teljesen természetesnek veszem, hogy az van, és beépítem a világképembe, és sohasem fog eszembejutni, hogy az transzcendens eredetű lenne."

    És ha ez a lény értelmes? Mondjuk KA ilyen. Van két természetbeli karja, meg egy szellemkarja, amit ő irányít. Akkor semmilyen tudományos módszerrel nem fogod tudni leírni, hogy a karja mikor mit fog csinálni, bár a hatásait látod, hogy akihez hozzáér a szellemkarjával, az meggyógyul. (Illetve te nem látod)
    Vagy legyen mondjuk Jézus. Ő irányítja a saját karját. Tudományosan nem megjósolható, össze nem egyeztethető a saját, létező világunk kínai cenzúrájával - a tudománnyal, mégsem vetjük el a létét, se neki, se a másik világnak. Ha létezik is másik világ, akkor az élet az biztos onnan származik. (Nekem senki se akarja megmagyarázni, hogy egyszer egy rahedli atom csak úgy összeállt, és aztán egyszer csak szabad akarattal rendelkezett.)
    Amennyiben viszont az élet, és a testünk az a másik világ része, arról mi nem tudunk, akkor egy részben másik világ beli lény hatni tud ránk a tudományon felül.

    Természetesen a tudomány az a megfigyelt információval arányosan (majdnem) folyamatosan tágul, nő, gyarapszik. Így az idő múltával két eset lehetséges:

    a, egyszer csak megáll a tudomány fejlődése, lezárul, nem képesek több mindent bebizonyítani, ami történik.
    b, mindent bebizonyítottak és leírtak és megmagyaráztak tudományos módszerekkel, ami csak létezik.

    Az első esetben rá fognak jönni arra, hogy van másik világ, és vannak félig e világi és félig másik világi lények. A második esetben meg arra, hogy nincsenek.
    Tehát szerintem ezt a kérdést az idő majd el fogja dönteni. A mostani vita oka csupán az, hogy a tudomány - a kínai cenzúra nem elég fejlett, nem elég alapos, nem elég nagy ahhoz, hogy minden Kínán túli dolgot kicenzúrázzon. Lehet, hogy sose lesz elég fejlett, de lehet, hogy egyszer igen. Én is Kínán fogom ezt példázni:

    Amint Kínában bevezetik a tökéletes cenzúrát, ami gyakorlatilag minden Kínán kívül történő dologra választ ad, azon nyomban meg fog szűnni a Kínán kívüli világ, hiszen csak akkor vezethetik be a tökéletes cenzúrát, ami tökéletesen tagadja a Kínán kívüli világ létét, ha nincs Kínán kívüli világ. Ugyanígy, ha a tudomány minden dologra választ fog adni, akkor az emberek ilyen dolgokban való hite meg fog szűnni, hiszen ha KA felemeli a kezét, és valaki meggyógyul, akkor az emberek tudni fogják, hogy az a KA állandó szor gyökmínuszegypernulla-pí^n miatt van, ahol n az adott emberre jellemző érték, és nem azért, mert ő magic.
    Amennyiben viszont Kínában nem vezetik be a tökéletes cenzúrát, ami mindent elrejt, és mindenre választ ad, akkor az emberek - fokozatosan, vagy varázsütésre - de rá fognak jönni a kínai cenzúra - a tudomány - hamis voltára, hiszen a másik világból, a Kínán kívüli területről, fokozatosan jönnek a hatások, amiket a cenzúra - a tudomány - már nem tud megmagyarázni. ( Amennyiben a cenzúrafeletti hatások nincsenek, a Kínán túli világ és a másik dimenzió amiről nnyiti beszélt gyak értelmüket vesztik, hogy vannak-e vagy nincsenek ha úgysem hatnak ránk, bár szerintem etikusabb azt hinni, hogy vannak olyan dolgok, amik gyak nem hatnak ki a mi világunkra, mint azt, hogy nincsenek olyan dolgok, amik nem hatnak ki a mi világunkra. Hiszen ha a Kínában élő emberek azt hiszik, hogy mi nem vagyunk, akkor el is tűnünk, úgyanígy a puszta hitünkkel fent tudunk tartani egy olyan világot, ami nem hat ránk, tehát hátrányunk nem származik belőle, ha van.)

    Visszatérve arra, hogy a dolog idővel úgyis eldől, az annyiban hülyeség, hogy ha végtelennek vesszük az időt, akkor az eltelt időt is annak kéne, hogy vegyük, ha viszont az eddig eltelt idő végtelen, akkor már tudnunk kéne a választ mindenre.