• djhambi
    #218
    "Hanem azt h vajon tényleg melegedig e a levegő a keze alatt, vagy sem."

    Az áltudományok egyik gyöngyszemével, az Egely-féle vitalitásmérővel (lásd általad linkelt videó) kapcsolatban rengeteg érdekesség merült fel, például ha a kerék az emberi vitalitást méri, akkor hogy lehet, hogy az ukrán vasaló is beindíta a kereket? Aztán jöttek az emberi kezet vérkeringésel modellező műkezek, a maguk hőáramlásával, és azok is képesek voltak működtetni a készüléket.

    Egyébként ez a kézmelegítő dolog igazán nem nagy szám, csak azt kell tudni, hogy a levegő jó hőszigetelő, és az emberi testhőmérséklet 36 fok körüli. Ha a levegő nem nagyon mozog, hiperbolikusan felmelegszik az emberi kéztől. A ruhák többek között ezért melegítenek, mert nem engedik a levegőt el, míg mivel jó szigetelő, az ember felmelegíti a testével, és melegen tartja.

    Kipróbáltam itthon Kat.Nr.30.1009 gyártmányú digitlis hőmérővel a kézmelegítőset, és 26.8 fokról, stabil, beállt hőmérsékletről a bűvös 30 fokra kicsit több, mint 3 perc alatt felmelegítettem a levegőt úgy, hogy nem értem a hőmérő fém részéhez, csak közel tartottam a kezem. A kezem elvétele után 3 perccel már csak 27.8 fokot mutatott (ugye a fém résznek is van hőkapacitása). Ezek szerint én is magic vagyok. ^^

    "Mónikát férje vitte el Kovács-Magyar Andráshoz, aki Mónika szerint kézrátételes energiaátadással megállította a rák terjedését."

    Mónika vajon orvos, hogy meg tudja állapítani az okot?

    "Ez nem bizonyíték mellette, csak egy tv sorozat, éppen ezért csak felvetés amit állítok, viszont ha a te érveidet használom, akkor: KA nak tényleg van annyi pénze h lefizesse a tv2-őt, vagy a tv2 tényleg csakis a nézettség növelése érdekében hazudna?"

    Orosz a 2010-es szkeptikus konferncián egyébként pont a Magellánnal jött elő. (Mily meglepő, hogy Uri Geller itteni tartózkodása idején Uri alá dolgozott két bejegyzéssel, egyébként a Magellán eismeri a honlapján, hogy nem csak tudománnyal foglalkozik.)

    "Ismeretterjesztő magazin, amelynek segítségével újabb és újabb információkat tudunk meg a Föld titkairól, az emberi csodákról, az állatvilág sokszínűségéről, és a tudományról."

    Ha itt tartunk, tudok ajánlani két videót összesen kicsit több, mint másfél óra, de sok tekintetben szakszerű választ ad, és pont ebbe témába vág:

    Kételkedem, tehát vagyok!

    Bulvártudomány

    "egyszerű gondolatmenetekkel -a hiteddel- nem győzöl meg"

    Az általam említett eseteknek komoly háttere van, s rengeteg szkeptikus írás és videó található, ahol megalapozottan támadják ezeket az áltudományokat, csak használni kell kicsit a googe-t. Az általam belinkelt film hétköznapi ember számára próbál összefoglalni többet ezen átverések közül.