• djhambi
    #208
    "Érted?"

    Korrekt. :)

    "viszont szkeptikusan fogadom a szkeptikus véleményeket is"

    Én is. :) Persze ez nagyon-nagyon bonyolult és összetett. Előbb utóbb fel kell tenned azt pl. hogy a világ nem esküszik össze ellened, és a fizikatanáok nem hazudnak neked kollektíve, szánt szándékkal. Persze mindenki elvégzi és megérti a kísérleteket is, és nem csak elfogadja, hogy van az és kész.

    "És mi van ha fordítva?"

    Jó, de azt mondtuk, hogy a tudmány megismeri akarja a világot, és nem kitalálni. Tehát, ha van ilyen szupererő, akkor azt is meg akarja ismerni. Szkeptikusn, de nyitottan. A probléma ott van, hogy mint lejjebb írtam, a hülyesget kitlálni önnyebb, mint cáfolni.

    http://taltos.mconet.biz/konyv/kovacs-magyar-andras-gyogyito-taltosok-nyomaban_3465_482240.html

    Itt egy link Kovács - Magyar Andráshoz. Nagyon nehéz olvasni ezt az oldalt - értelmes embernek, persze. Eltekintve a Krisztusi arc és nemzeti lobgó katyvaszától. Mert ugye az államalapításkor jött be a kereszténység, és tűnt el a pogányság, és a táltos mégis pogány sámán. Akkor nem értem, hogy egy imára emelő kezű táltos hogy reklámozhatja magát nemzeti színekben a Magyar Koronával és annak ferde keresztjével. (Irónia, persze pontosan értem. :P)

    Reklámozza könyvét - 1500 HUF fejében, itt már megjelenik az anyagiasság. Felmerül a kérdés, hogy a pénz mennyire motiválja cselekvésében, de ez nem túl szkeptikus gondolat, így ezt nem hangoztatnám erőteljesen.

    A könyv témái:
    Energia és az anyag filozófiája
    Energiarendszerek
    Földsugárzások - Hartmann-zónák - vízerek

    Lentebb említette, hogy az áltudományok tudomáynosnak tűnő szavakkal próbálnak bizalmat gerjeszteni szegény kihasznált állampolgárokban, és tudományos köntösbe bújva próbálja hitelesíteni magát. Ám mint tudományokkal foglalkozó ember, szeretném megvilágítani ezen szavak és szóösszetételek teljes tudománytalanságát. Például az energia és az anyag tökéletesen megfogható, mérhető (és Einstein óta tudjuk, hogy ekvivalensek, a tömeg egy más mértékegységben mért energia), miért kell neki filozófia? Egyáltalán lehet-e ilyenről beszélni? De tegyük fel, hogy lehet. Energiarendszerek. Én sokféler rendszerről tanultam már. Vonatkoztatási rendszerekről fizikából, van két féléves tantárgyam jelek és rendszerek néven fut, több dolgot s hívhatnak energiarendszernek. Például reklámnéven így fut energiaszolgálta villamosenergia-hálzata, leginkáb eze vonatkozásban lehet elképzelni ezt a szót, nem vagyok orvos, de érdekelne, hogy a gyógyításban találkoztak-e ezzel a kifejezéssel, mégiscsak gyógyítóról van itt szó. Földsugárzás. Mi sugároz, mit sugároz, és hogyan detektálható? Komoly szkeptikus háttérkutatás áll e mögött. Ezek az áltudományos írások nem is magyarázzák meg, hogy mit értenek földsugárzás alatt. Komoly nyomozással lehet csak bármiféle leíró jelleget találni róluk: ezek is teljesen értelmetlenek, ellentmondássak és abszurdak. Elemezzük egy kicsit mit mond egy földsugárzással foglalkzó önagát radiesztétának nevezet ember.

    "A Föld és az atmoszféra bizonyos rétegei között egy állandó, 7.83 Hz frekvencián rezgő, elektromágneses mezőt találunk."

    Az ilyen frekvenciájú EMH-k a hosszú rádióhulámok közé tartoznak. Ez majd később jól jön.

    "Ennek a hullámhossznak a tartós eltérülése, torzulása egy adott helyen, geopatikus stressz okoz, ami egyebek között gyengíti az immunrendszert."

    Kezdődik a kavar. Mi az a geopatikus stressz? "Olyan stresszhatás, amelyet a finom energia ki-áradása és energiazavar okoz." Jó, és mi köze az EMH-khoz? Teljes zavar. Milyen energia? És mi köze van a rádióullámoknak és az energiáknak az immunrendszerez? Érzed, hogy kavarnak?

    "A NASA is kutatta a Schumann hullámok, az egészség és a betegség kapcsolatát, és megállapította, hogy az űrhajósok egészségét jelentősen rongálja a Schumann hullámok hiánya. Mivel ez a létfontosságú frekvencia, a földtől csak bizonyos távolságig észlelhető, pótlására, azaz az asztronauták egészségének védelmére, űrhajóikba a 60-as évektől Schumann rezonátorokat építettek."

    A google az állítólagos NASA kutatású eszközről hivatalos dokumentumot nem talált. Semazt, hogy mi, sem azt, hogy hogy működik, mi a működésielve, csak arra talált áltudományos oldalt, hogy mire jó. "A legjobb Schumann rezonátorok 2 Hz – 20 Hz tartományban lehetővé teszik a frekvencia változtatását, anak érdekében, hogy az egyén számára legelőnyösebb ferkvencia kiválasztható legyen." Ennyi az összes megszerezhető hasznáható információ.

    "A mező valamilyen földalatti anomália által történő megzavarása okozhatja azokat a torzulásokat, amelyek ártalmasak lehetnek az egészségre. Ilyenek lehetnek például a földalatti vízfolyások, a vetődések, törésvonalak, érctelérek ...stb. , de hatást gyakorolhatnak rá az ember alkotta dolgok is, mint például a csatornák, alagutak, üregek, elektromos vezetékek ...stb."

    Itt jön be az eletromágneses hullám és a 7-8 Hz. Egyrészt a környezet minimálisan, elhanyagolható módon befolyásolja csak, másrészt egyszerűentúl nagy a hullámhossz, hogy kimutatható biológiai hatást gyakoroljon ránk. Sokkal jelentősebb az ember által kelett készülékek elektromágnses hatása ennél.

    "Fontos megjegyezni, hogy a földsugárzások nagy része térhálós szerkezetű és nincs közük a földalatti anomáliákhoz, de kapcsolatban állnak a Föld mágneses terével és az ott tapasztalható változásokkal így azokkal a tudományos tényekkel is, amelyek a Föld mágneses pólusainak időnkénti - éppen megkezdődött - felcserélődésével függnek össze ( Szent György, LEY, Hartmann , Curry ,...érintettek)."

    A térhálós szerkezetet kémiai anyagoknál használják. Semmi köze az elektromágnses hullámokhoz, csak jól hngzó tudományos-szerű kifejezés. És hogy jön összefüggésbe a Föld mágnesességével? gy kísélet, vagy képlet indoklásképpen, kérem, minimum elvárható! És a tudományos tény a pólusváltás, és nem a földsugárzás, de megint mossa össze a kettőt.

    "A radiesztéziai munka menete, földsugárzás mérés, műszeres mérés
    1.az ionizáló sugárzások a) műszeres, ) az elektroszmog , az elektromágneses tér b) műszeres, a földsugárzások c) radiesztéziai felmérése - veszélyességi sorrendben!
    2.a jó és rossz területek behatárolása, az optimális helyek kijelölése (ágy, a játszó-tér, a munkahely...)
    3.földsugárzás ok semlegesítése tértechnológiai árnyékolással, szükség esetén, átrendezés nélkül is
    4.egyéb, speciális tér-informatikai és energetikai anomáliák vizsgálata, semlegesítés.
    5.a radiesztéziával szorosan összefüggő alapvető feng shui tanácsadás."


    Milyen műszerről van szó? Olyan, mint az Egely-kerék? :) Az ionizáló sugárzás olya sugárzás, amiek elég nagy energiája van az ionizáláshoz. Elektromágneses sugárzás - mivel az energia az frekvenciával áll kapcsolatban - csak UV, gamma és röntgensugár lehet ionzáló. Ez pedig 10^16 Hz fölött kezdődik. (Ami kiírva 10000000000000000 Hz, ami jóval nagyobb, mint a 7.8 Hz. :P) Úgy tűnik, nem kell tartani attól, hogy a földsugárzás ionizáló sugárzás, így a mérés lényegtelen. :) Az optimális helyek kijelöléével az a gond, hogy a hullámhosz 3.8*10^7 méter űllóhullám, vagyis az optmális helyek 38000 kilométrre vannak egymástól. (A hullámhossz képlettel gyszerűen számolható.) em hiszem, hogy egyember mgengedhet magának ekkora utazást a lakásán belül. :) És akkor jön ezen sugárzások semlegesítése. Tértechnológiai árnyékolással: értsg: behuzalozák a házadat egy olyan dolog ellen, ami amúgyis csak átmegy rajtad. Tér-informatikai és energetikei vizsgáat. Önmagában értelmetlen, és katyvasz. Az energetika az erősáramú villamosmérnök területe. A lakásban csak nincs hőerőmű (max. távvezeték a köelben.) A térinformatika pedig egzakt tudomány, és a BME-n tanulható építő és építészmérnökök számára, amennyiben felvételt nyernek az egyetemre. De a térinformaikai anomália szintén egy kamu szóösszetétel. :) Az 5. pontban mutatja ki foga fehérjét: egy pénzért megvásárolható szolgáltatás, ami keleti filozófiát próbál tudományos ruhába erőltetni a hatéknyabb reklámozás végett.

    "A Geiger-Müller számlálóval és az elektromágneses sugárzás intenzitását érzékelő műszerrel végzett mérés után"

    A Geiger-Müller radioaktív sugárzást mér. Ha nem atomreaktornál vagy, nincs szükség rá. A másik készüléket pedig iagzán pontosíthatná...

    Nos, ennyit a földsugárzásról. Mondjuk érdekes, hogy a táltos keleti filozófiára épülő zagyvaságokkal foglalkozik.

    "A Táltosok azok a különleges képességű őseink voltak, akik hajdan a fejedelmek mellett gyógyítottak, jövendöltek. A legbölcsebbeknek tartották őket, ugyanis a természet törvényszerűségeit ismerték."

    Tehát a távolba is láttak, mert egészen ázsiáig is elvizionáltak, ahol ötvözték hagyomáynaikata feng-shuival és a földsugárzással. No, de ismerték a természet törvényszerűségeit, tehát bizos jók voltak a Newton-törvényekből... Megvásárolható könyv, drága táltosképzést reklámozva. Nekem haszonszerzésnek tűnik, ami teljesen megalapozatlan lábakon áll, és áltudományos módon tudományos szavaknak tűnő kifejezéssel reklámozza magát - megcsonkolva ezzel a természettudományokat.

    "A könyv a régi és a mai Táltosok tudományából mutat be részleteket."

    Értem, van természettudomány, van közgazdaság tudomány, még vannak humán tudományok is. De a táltosok tudománya?! Ez az előbb felsorolt érthetetlen kitalált zagyvaság? Hadd idézzem zárásul Feynman professzor urat! Szerinte mire van szüksége a felnövekvő új generációknak?

    „[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!”