• nnyiti
    #205
    "Igen, azt nem mondtam, hogy 80% feletti a bukás nála félév végén. :P" Ismerem Oroszt, nem kell bemutatnod :D, azért furcsálltam, h ennek ellenére is tiszteled

    "Magyarul miért ne adhatnál hangot filozófiai gondolataidnak, ha azok nem sértik a természettudományos kérdéseket?"
    Amit erre válaszoltál, azt ezzel nem cáfoltad meg. A filozófiai gondolataidat/világnézetedet/vallásodat (stb) nem cáfolhatja meg senki éppen azért , mert ez szubjektív. Magyarul tök mindegy mit mondasz ezekről, mondhatod azt is h Istennek két feje van és nem fogsz tévedni csak azért mert nem a te szakterületed a vallás. Tegyük fel iszlám vagy és hallod h a kereszténységben Isten lényege a szeretet, odaadás, tiszta élet stb, és rájössz h ebben a hitvilágban jobban érzed magad, könnyebben elhelyezkedsz, az életed biztosabb talajon áll mert ezt biztosabb kapaszkodónak érzed, ha gondjaid vannak az életben. Ezért áttérsz kereszténynek. De attól még nem kell teológus legyél h ezt belásd. "Mert nem tudnám, hogy amit mondok, az jó-e" -> Soha nem fogod megtudni biztosan, hogy igaz-e a hited, max a halál után, ha egyáltalán lesz vmi utána.

    "Sajnos Jézus csodái nem reprodukálhatók jelen körülmények között (nem megismételhető, és nem mérhető)" Ezt csak megemlítettem mint egy példát. Gyakorlati helyzetre más példát hoztam fel: "a csodáktól kezdve például az olyan gyógyulásokig, amiket a mai orvostudomány nem tud megmagyarázni. Ez azt jelenti h megmagyarázhatóak lennének, tehát ha kutatnánk őket, rájöhetnénk egy csomó új gyógymódra." már másodjára idézem ugyanazt magamtól :) "Csodás" gyógyulások ma is történnek. Teszem azt ott van Kovács András, róla is szúrtam be korábban linket már ki nem keresem megint: Ha teljesen humbug lenne az egész, akkor a betegek 100%-a ugyanolyan betegen menne el, mint ahogy odament. De az egy TÉNY, hogy tőle egy szép % ban meggyógyulva jönnek el a betegek. Ha csak vmi trükköt alkalmaz, akkor is jó lenne tudni, hasznos lenne az orvostudomány számára, de úgy érzem túlságosan szkeptikusak vagyunk ilyen kérdésekben.

    "Tehát teljesen elképzelhető, hogy az axiómák egy része egy univerzumon túli lény kommunikációs kísérlete, bár ez inkább fikció, mint science" Igen ez csak fikció, ezt csak úgy mellékesen vetettem fel, de ha már ennyi hely van itt az SG szerverein, akkor tömjük már tele írással :D Itt nem az axiómákra gondoltam, hanem a korábban említett bizonyos mértékben előre megjósolható jövőre. Ha tudjuk, hogy hány %os pontossággal tudjuk megmondani a jövőt, és ettől eltérne a jövő történése nagyobb %-ban mint a hibaszázalék, akkor lehetne ez bizonyíték.