• kvp
    #2
    Jelenleg hajon jonnek azsiabol. Aztan vasutra rakjak oket, majd onnan teherautoval mennek a boltba. A boltbol vagy autoval vagy tomegkozlekedessel kerulnek a felhasznalok otthonaiba. A potalkatreszeket pedig a felhasznalokhoz kozeli raktarakban erdemes tarolni, hogy ha kell valami akkor kozel legyen. Ez olcsobb es gyorsabb is.

    A 0 watt szerver lehetseges, ki kell kapcsoni a gepet, majd tavolrol el kell inditani ha szukseg van ra. Ehhez csak annyi kell, hogy par masodperc alatt tudjon kikapcsolt helyzetbol mukodo helyzetbe valtani es legyen hozza valamilyen elektronika ami 1 wattnal kevesebbet fogyaszt, de kepes elinditani a gepet. (a szabvany neve: wake on lan es a legtobb mai pc tudja)

    A zero client meg bolondsag, a legtobbet ugyanis a kijelzo eszi. Halozati elektronikara, minimalis memoriara es egy processzorra pedig akkor is szukseg van, legfeljebb majd valami par wattos mobiltelefonos chipet valasztanak bele es operacios rendszer helyett kap egy runtime executive-ot. (normal esetben itt egy embedded linux-ot hasznalnak ssd-rol egy darab remote desktop klienssel)

    ps: A fusis marketingesek lathatoan unatkoztak es megneztek mit tudnak fejlesztes nelkul osszehozni.