• Griphons
    #9
    Aha "sec perc alatt", meg "csak annyi a feladat..." aha... Asszem valahogy így készülhetett a hihetetlenül fantasztikus magyar szuperfilmünk a kis vuk is. Fogjuk meg azt vigyétek mentalitással.
    Kicsit gondolkozni kéne, mielőtt ilyen alapvető ostobaságokat leír valaki. Az igaz, hogy az eredeti számítógépes animációs filmekről lehet készíteni 3D-s változatot egy extra kameraállás felvételével, de hogy egyszerű lenne azt azért nem mondanám. A két kameraállást jelentenként szinkronizálni kell - időnként mozognak is a kamerák rémlik? -, az egymáshoz igazított viszonyuk sem mindegy, és összességében a 3D-s mozi nem annyiból áll, hogy két képet egymásra vetítek oszt kész.
    A 3D-s verziók elkészítése legalább annyi melóba kerül - ha nem többe - mint az eredeti film elkészítése. Arról nem is beszélve, hogy speciálisan kell renderelni, IMAXnál dupla kópia, stb... Amellett vannak olyan jelenetek amik annyira ki vannak centizve, hogy ha kicsit tovább csúszik a kamera láthatóvá válna a hiányzó háttér, vagy oda nem illő elemek. Ezeket mind javítani kell...
    Szóval, ha valaki nem csinált még animált játékfilmet, akkor ne mondjon már akkora baromságokat mint egy ólajtó.