• herlius
    Évről évre folyamatosan esik az Oscar szinvonala. 10-15 éve még volt 3-4 szinte azonos szintű és valóban több szempontból is erős film, ma ez már nyomokban sincs meg. Talán nem véletlen, hogy a mezőnyt is felhígították, már tavaly is volt 1-2 igencsak kérdőjeles jelölt, így viszont talán kevésbé szúr szemet. Mindenesetre nehéz lett volna választani, igazából idén szvsz egyetlen alkotás sem volt igazán kiemelkedő, mindegyikben volt több zavaró hiányosság. Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy az Avatar abban tarolt, amiben a legjobb volt, a sztorija viszont a vicc kategóriába tartozik, a tipikus hollywood-i kliséktől pedig fél óra után csömröt kap, akinek nem csak az effektől lesz erekciója. Személy szerint talán én is a Brigantiknak adtam volna a legjobb film díját, annak ellenére, hogy nekem nem igazán jött be, viszont talán a legjobban összerakott film, több jó színészi alakítással és jó forgatókönyvvel. Ha szimpátia alapján kellene választanom, akkor az "Up in the air" lenne a befutó, ami akár klasszikus is lehetett volna, ha nem bénázzák el a film második felét, mert így CSAK egy jó film lett, remek színészi alakításokkal és sajnos némi utólagos hiányérzettel vegyítve. A "Hurt locker" viszont legalább akkora rejtély marad számomra, mint 2 évvel ezelőtt a "No country for old men". Hiába, mi itt Európában kicsit més szemmel nézzük a dolgokat, engem sem a témaválasztás, sem a film megvalósítása nem hatott meg, szvsz semmilyen szempontból nem emelkedett ki a mezőnyből, főleg nem ennyivel.