Degu - avagy mindent a degukról.
  • Legend Killer
    #7
    éppenséggel pont az a jó, ha többen vannak, lévén társas lény és hiába él egyedül öt évig, akkor is az a tapasztalat a szakemberek részéről, hogy hamarabb elpusztul. még pedig a magány miatt.
    a deguk szeretik, ha együtt lehetnek, kell nekik, hogy legyen valaki velük. és nekem öt volt, ahogy írtam. egyáltalán nem volt baj, nem tépték le egymás farkát. csak egyszer egyiknek sajnos leszakadt, mert könnyen törik. kivettem és puff. sajnáltam is szegényt.
    szóval jó, ha inkább társaságban vannak.
    nézegettem interneten hirdetést, találtam egy megbízható személyt, neki áprilisban fognak születni, két-három deguja lesz és majd elvihetem őket és ráadásul ingyen, nem kamu a cucc.
    ha érdekel téged Catti és szeretnél még degut, akkor te is keresgélj, manapság ingyen oda adják. nemtom boltokban mennyibe kerülnek, de valszeg ott se hű, de drága.
    a degu tápért egyszerűen megvesznek :). akkora bulit rendeztek érte és mindig lelkes csicsergésben törtek ki. vagy csipogásban. ilyen magas hang. de amúgy minden evőek. csak mikor meghaltak, azt mondták az orvosok, hogy a salátában volt vmi, nemtom.
    a degu hát egyedül nemtom mennyire igényli az embertől való gondozást, ha társas lénynek mondjuk és hát annak mondjuk, akkor valszeg eléggé. de nem hiszem, hogy ne lenne rá legalább fél órányi időd. de ezért is érdemes venni mellé több degut és akkor el vannak egymással.
    persze így is kell foglalkozni velük.

    én szeretem a degukat, cukorfalatok. olyan édesek és nagyon szelídek. meg mikor oda érinted a bundácskáját a pofidhoz, váááá. olyan selymes és meleg. nagyon édik.