Degu - avagy mindent a degukról.
  • Cuchulainn
    #13
    Azért ez eléggé antropomorf megközelítés ám...
    Nekem patkányaim vannak, hárman laknak egy jó nagy (kb 90x60x70) több szintes ketrecben. Napi szinten ki vannak engedve a szobában gyakorlatilag folyamatosan amikor itthon vagyok. Elvannak, kergetőznek, játszanak, de ha megunják, vagy elfáradnak, aludni és pihenni mindig visszatérnek a kedvenc helyeikre a ketrecben. Pedig van a szobában is bőven elég hely, ahol el tudnák vackolni magukat.
    Ha valaki társas állatot tart, akkor tényleg rossz dolog magányra kárhoztatni őket, mert akkor valóban unatkozni fognak, akármennyit is törődsz velük, mert te nem tudod ugyanazokat a "szolgáltatásokat" nyújtani nekik, mint egy fajtársuk.

    Jah és tudom, hogy degus a topik, de ha már kisrágcsáló, akkor mindenkinek teljes szívvel tudom ajánlani a patkányt, mert az összes közül a legokosabb, legkedvesebb és leginkább szerethető állat.
    Nálam mindhárman hallgatnak a nevükre, szobatiszták, tudják a NEM szó jelentését, és ami a legfontosabb hívás nélkül is jönnek simogatásért, játékért, nameg csak úgy megnézni, hogy mi van veled :D