• B0nFire
    Ha nekem választanom kéne, hogy a tévéről vagy az internetről mondjak le, kapásból az előbbit választanám. A tévét csak videózásra használom. Megnézni egy DVD-t vagy DivX-es avit. Szinte minden jelentősebb tévészereplés egy-két napon belül, vagy még aznap valaki jóvoltából felkerül a videomegosztókra, nem beszélve a stream tévéadásról, mint az M1, M2 részéről, ezenkívül a tévék videoarchívumában a jelentős riportok, műsorok mind visszakereshetők, visszanézhetők, reklám nélkül, akkor állítva meg az adást, amikor akarjuk, annyiszor lejátszva, ahányszor akarjuk.

A szórakoztató műsorokat, ismeretterjesztő sorozatokat is előbb-utóbb le lehet tölteni mindet, NatGeo, Spektrum Discovery-s filmeket, sorozatokat. Egyre nő az online movie csatornák száma, már le sem kell a filmet warezolni, hogy a merevlemezünkön porosodjon, hiszen a böngészőben nézhető. Persze, ha megszakad az internetkapcsolat, az pech, de hát a tévéközvetítéseknél is előfordulnak technikai malőrök és leállások. Csak gondoskodni kell róla, hogy a szorgalmas szakmunkások Vasárnap ebédidőben ne vágják ki a gerincvezetéket, és akkor mehet nyugiban az egész szolgáltatás.

Én rettenet csóró vagyok, gyakorlatilag az interneten kívül semmire nem költök. Nem járok el otthonról, nem utazgatok, nem plázázok, nem mozizok, nem kocsmázok... Van egy internet előfizetésem, ami viszont rengeteg pénzt megspórol nekem. Az a hírmennyiség, amit naponta olvasok, ha napilapokra levetíteném, a havi jövedelmem nem lenne rá elég.

Mivel nem nézek tévét, nem kell tévéújság sem, de aki néz, annak is jobban megéri a digitális, mert az analóg újság - a legdrágább - sem tartalmaz 80-90 csatornánál többet, míg az online műsorújságok ennél jóval bővebb kínálattal rendelkeznek.

Csak IT/Tech műfajban több lapot látogatok naponta. Sg-t, Techline-t, PCfórumot, ITcafét, és ez még nem minden. Érdekel a közélet, a politika, ebben a műfajban is legalább 4-5 oldalt látogatok rendszeresen. Ezenkívül rendszeresen olvasok blogokat is, 3-4-et. Több fórumon kommunikálok. Ehhez jönnek a járulékos dolgok. YouTube, levelezés, fordítószolgáltatások igénybevétele, tanulás, internetes vásárlások etc.

No és persze az internetől kell megszerezni a szórakoznivalót is. Filmeket, zenéket, sorozatokat, bármit. Itt, ami csak egy kicsit is népszerű, megtalálható. Egy hete jutott eszembe egy német előadó 1987-es lemeze, és csodák-csodája megtaláltam igen jó minőségben, ami anno rissz-rossz drupótos szalagon volt csak meg élvezhetetlen minőségben á la Hungaroton.

Ha a net nem lenne, ezek a dolgok mind elvesznének, mert boltban már nem tudnám megvenni. Persze néhány német oldalon még fellelhető horribilis áron. Gondolom gyűjtőktől-gyűjtőknek, bakeliten. Hát, azzal, sem a CD-vel nem igazán tudok mit kezdeni. Legfeljebb bedigitalizálom.