Star Wolves 3 Civil War
  • SaGa Jr
    Vannak felvehető mellékes feladatok, csak elég nehéz beléjük futni (meg igazából nem is nagyon érdemes próbálkozni ezekkel, mert sokat nem fizetnek; többet össze lehet szedni gyilkolásból szerzett cuccok eladásával).
    Némelyik járőr vagy éppen kereskedő, ha pont keresztezed az útját felajánl helyben elvégezhető feladatokat vagy éppen megmutatja az áruészletét.

Plusz a híreket is érdemes tanulmányozni, mert vannak bennük kihasználható infómorzsák, amikből lehet profitálni (kalózvadászat, korrupt MSF járőrök lefülelése, rendszer kitakarítása mind ilyen lehetőség ami nem jön elő mint tényleges feladat de lesz jutalma és legalább addig is fejlődik a banda).

A feladatok megoldhatóságának sokszínűsége szerintem is egy igen komoly erőssége a játéknak. Ahogy a döntéseink is komolyan beleszólnak a várható fejleményekbe és feladatokba. Lesznek olyan feladatok amik csak bizonyos esetekben (ha a legelején nem a cégnek hanem a seregnek segítünk vagy fordítva, netán mindkettőt kiszolgáljuk, úgy más és más feladatot fog felkínálni Alex, más random encounterekbe futhatunk bele) érhetőek el, meg olyan helyzet is előáll, hogy ha teszemazt az egyik nagyhatalomnak segítünk akkor utána már lezárul a többi lehetséges megoldási útvonal és egy másik úton jutunk el a végkifejletig, más szemszögből élve meg a történteket.

Az aszteroidákkal nekem nem volt bajom. Vagy megfelelő AI-t tegyél a hajódba (Support Station-ön lehet venni 3 típusból 3 fejlettségi fokozatut) vagy egy pilótát csüccsents bele. Jelentősen dob az útkeresésen és a manőverezés/sebesség is jelentősen javulhat. Ellenfelek nem akadtak eddig el aszteroidák között és az én hajóim sem nagyon vacakoltak benn. Ha túl sűrű volt a mező és át akartam ott lavírozni, akkor kézi vezérléssel én adtam ki az útvonalat (emelkedés, sülyedés stb.).

Pénz meg majd idővel lesz bőven, emiatt nem kell aggódni. Lesz olyan feladat amiért 3 és fél millát is lehet akasztani, meg százezreket. Nem mondom kell is a zseton, mert lesznek olyan ellenfelek, hogy csak győzünk majd figyelni hog kapják szét a táposnak hitt egységeinket (az alien-ek a maguk látszólag gyenge géppuskájával nem tűnnek komoly ellenfélnek csak ez a géppityu átlő a pajzsokon vagy éppen a lézerbuzeráns, igen ellenálló berzerker röpcsik is hasonlóan kiakasztóak lesznek ha nincs az ember gépén lézer elleni pajzs, magyarán korántsem a látszólag legerősebb emberi gépek lesznek az igazi ellenfelek).
    Különösen fontos minden hajóra az önjavító rendszer, a pajzsok és/vagy rakétaelhárító rendszer. Pont a sok szükséges felszerelés miatt nálam a végjátékban sem volt jellemző a legcombosabb nehéz hajók használata (Wyvern, Wyvern Mk2, Dragon a legerősebb/legnagyobb tűzerejű/legfordulékonyabb 5-ös kategóriájú vadász, de ezekre csak 2 berendezés rakható), maradtam inkább a Panther vadászoknál (4-es típusú vadász, nehéz fegyverek és 3 felszerelés hellyel), a Trident-eknél (3 könnyű fegyver, 4 felszerelés, 1 rakéta). Most hogy újra játszom a sztorit csak más útvonalat követek, betévedtem a Charon rendszerbe (bal alsó sarokban van a nagy csillagtérképen) és itt beleakadtam egy érdekes csoportra, a Templar csoportra. Van saját fejlesztésű hajójuk nem is egy, amik a játék alap típusainak (raptor, trident, gunslinger) felpáncélozott, erősebb pajzsokkal eláátott, eszement drága verziói és sajna mindegyik 5-ös fokozatú, szóval a használatuk még kicsit várat magára. Viszont azt már látom hogy ezekből fogok betankolni, mert mindegyik minimum 3 fegyverrel rendelkezik és minimum 3 rendszere lehet.

Lesz bőven felfedeznivaló a játékban és többszöri lejátszás is van benne a számtalan elágazás miatt amik mindegyike telejsen más új útvonalat nyithat meg előttünk.